2016-09-08 11:11

2016-09-08 11:12

125-årig butik till försäljning

DALS LÅNGED: En epok på väg att ta slut

Järn- och diversehandeln Anton Olsson AB i Dals Långed har funnits i samhället i 125 år. Men snart kan epoken vara över. Ägaren har nu lämnat ut butiken till försäljning.

Den nuvarande ägaren, Evert Edman, har drivit butiken i över 31 år, men har de senaste åren flera gånger sagt att han gärna ser att någon annan tar över.

Att han ändå har fortsatt beror på att han förstår att den kulturhistoriska butiken och affärsrörelsen är viktigt för Dals Långed. Men nu har han alltså lämnat ut butiken för försäljning. Fastighetsbyrån är mäklaren.

– Vi har inga bud ännu, men vi lade ut den för bara några dagar sedan, säger Maria Larsson på Fastighetsbyrån i Åmål. Man önskar ju att det kommer någon form av hantverkare som köper rörelsen, någon som gillar de här fina byggnaderna och kan bevara dem.

Den nuvarande ägaren, Evert Edman, har drivit butiken i över 31 år, men har de senaste åren flera gånger sagt att han gärna ser att någon annan tar över.

Att han ändå har fortsatt beror på att han förstår att den kulturhistoriska butiken och affärsrörelsen är viktigt för Dals Långed. Men nu har han alltså lämnat ut butiken för försäljning. Fastighetsbyrån är mäklaren.

– Vi har inga bud ännu, men vi lade ut den för bara några dagar sedan, säger Maria Larsson på Fastighetsbyrån i Åmål. Man önskar ju att det kommer någon form av hantverkare som köper rörelsen, någon som gillar de här fina byggnaderna och kan bevara dem.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.