2016-09-07 11:06

2016-09-07 16:37

Besnik och "Coffe" nådde slutmålet

BENGTSFORS: Paddling för Barncancerfonden gav över 16 000 kronor i Kornelia Ljungs namn

– Kornelia blev jätteglad, och det blev vi också. Vi hade en trevlig stund och mycket skratt blev det. Besnik Dautaj och Christoffer ”Coffe” Johansson som vid Kanotmaraton paddlade för Barncancerfonden, nådde härom dagen sitt slutmål i tävlingen, vilket var att träffa cancersjuka tioåringen Kornelia Ljung för att berätta om gåvan som ges i hennes namn.

Många har uppmärksammat de båda killarnas beslut att med bara någon veckas möjlighet att lära sig paddla en tvåmannakajak, lova att fullfölja kanotmaran.

Utmaningen var stor då varken Christoffer eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Än mindre en kajak. Målet vara att uppmana de som trodde på dem skänka pengar till Barncancerfonden. Det gick bra.

– Grymt, rent av sjukt bra respons och jättekul att så många följde oss för att se hur det gick. Vi drog in 16 350 kronor till Barncancerfonden och är väldigt glada för det, säger Besnik Dautaj.

Så tuff tjej

Pengarna valde killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar. Dalslänningen har bland annat uppmärksammat Kornelia vid den insamlingsgala mot cancer som hållits i Säffle.

– Vi besökte Kornelia, berättade om insamlingen och överlämnade en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj, som är imponerad.

– Hon var så tuff och bara skrattade och var glad, trots att vi märkte att hon både lider och har det svårt. Jag är säker på att hon kommer att klara det här, konstaterar Besnik och Christoffer, som berömmer Kornelias föräldrar för deras fantastiska engagemang och förmåga att hålla glädjen uppe.

– Vi ska följa deras resa och hoppas besöka henne igen längre fram.

Med råge

Kornelias mamma Erika Ljung var glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika

Stafett nästa år

Att ta sig runt banan klarade de med viss marginal på tiden 9.51.40. Alltså med mer än en timma kvar till de 11 timmar deltagarna har på sig.

– Det gick mycket bättre än vi trodde, och var nog det roligaste jag gjort. När vi kom till Skåpafors och mötte allt jubel från folk, applåder och spexet på grundet, det var en höjdpunkt, säger Besnik.

Fick ni någon träningsvärk?

– Det får du fråga ”Coffe” om. Han var grym. Det är klart att det kändes, men det var absolut inte sista gången vi paddlar. Nästa gång kanske det blir stafett med fler kompisar, säger Besnik Dautaj.

Många har uppmärksammat de båda killarnas beslut att med bara någon veckas möjlighet att lära sig paddla en tvåmannakajak, lova att fullfölja kanotmaran.

Utmaningen var stor då varken Christoffer eller Besnik någon gång suttit i en kanot. Än mindre en kajak. Målet vara att uppmana de som trodde på dem skänka pengar till Barncancerfonden. Det gick bra.

– Grymt, rent av sjukt bra respons och jättekul att så många följde oss för att se hur det gick. Vi drog in 16 350 kronor till Barncancerfonden och är väldigt glada för det, säger Besnik Dautaj.

Så tuff tjej

Pengarna valde killarna att överlämna till Barncancerfonden i Kornelia Ljungs namn. Den tioåriga tjejen, med rötter i Bengtsfors och bosatt i Åmål, kämpar mot leukemi, och genomgår just nu behandlingar. Dalslänningen har bland annat uppmärksammat Kornelia vid den insamlingsgala mot cancer som hållits i Säffle.

– Vi besökte Kornelia, berättade om insamlingen och överlämnade en tröja vi haft på kanotmaraton och lite annat, berättar Besnik Dautaj, som är imponerad.

– Hon var så tuff och bara skrattade och var glad, trots att vi märkte att hon både lider och har det svårt. Jag är säker på att hon kommer att klara det här, konstaterar Besnik och Christoffer, som berömmer Kornelias föräldrar för deras fantastiska engagemang och förmåga att hålla glädjen uppe.

– Vi ska följa deras resa och hoppas besöka henne igen längre fram.

Med råge

Kornelias mamma Erika Ljung var glad åt beskedet. Det pågår en insamling till Barncancerfonden som startat för Kornelia, och den har som mål att nå 60 000 kronor. Med stödet från Besnik och ”Coffes” paddling kommer den att överträffa det målet med råge.

– Jag blir lycklig. Sådana här initiativ betyder så mycket för oss i en familj som är drabbad. Pengarna som samlas in går ända fram till forskning, enkla saker som kaffe på mottagningarna och clowner som kan roa de sjuka barnen, säger Erika

Stafett nästa år

Att ta sig runt banan klarade de med viss marginal på tiden 9.51.40. Alltså med mer än en timma kvar till de 11 timmar deltagarna har på sig.

– Det gick mycket bättre än vi trodde, och var nog det roligaste jag gjort. När vi kom till Skåpafors och mötte allt jubel från folk, applåder och spexet på grundet, det var en höjdpunkt, säger Besnik.

Fick ni någon träningsvärk?

– Det får du fråga ”Coffe” om. Han var grym. Det är klart att det kändes, men det var absolut inte sista gången vi paddlar. Nästa gång kanske det blir stafett med fler kompisar, säger Besnik Dautaj.