2016-07-29 10:05

2016-07-29 10:06

Bröllop har lockat på kafévecka

RÄNNELANDA: Lyckad vecka i Rännelanda

När Rännelandaveckan nu går in mot sina sista dagar kan en nöjd arrangör konstatera att veckan varit mycket lyckad.

– Vi har haft mellan 80–100 besökare varje dag. Bara på måndagen var det säkert 75 stycken som satt kvar på kvällens allsång, säger Stina Johansson i Rännelanda intresseförening, och berättar att musikkvällarna har varit lyckade.

På onsdagen var det barnens dag, vilket betydde hästridning, musikverkstad och våfflor.

– Det brukar vi göra på barnens dag, säger Stina Johansson.

Mode genom åren

Årets vecka har haft bröllop som tema och har bland annat bjudit på en möhippa och en svensexa. I gamla skolan har det dukats upp med traditionellt bröllopsbord och i kyrkan har besökarna kunnat titta på ett stycke modehistoria där man ställt ut ett antal bröllopskläder som personer skänkt.

– Vi jobbade långt in på nätterna med att arrangera och ställa upp, säger kyrkoherde Margareta Olsson, som också guidat lite bland kläderna och berättat om olika svenska bröllopstraditioner genom åren.

Drop in på lördag

Kläderna är arrangerade efter tidsperiod och vid entrén möts man av 1960- och 1970-tal. I vingarna står de äldsta plaggen och längst fram vid koret står kläder från 1950-talet och senare.

På lördag är det drop in-vigsel i kyrkan.

– Vi har två som föranmält intresse, men det är ju drop in, säger Margareta Olsson med ett leende.

Kaféveckan avslutas på söndag.

– Vi har haft mellan 80–100 besökare varje dag. Bara på måndagen var det säkert 75 stycken som satt kvar på kvällens allsång, säger Stina Johansson i Rännelanda intresseförening, och berättar att musikkvällarna har varit lyckade.

På onsdagen var det barnens dag, vilket betydde hästridning, musikverkstad och våfflor.

– Det brukar vi göra på barnens dag, säger Stina Johansson.

Mode genom åren

Årets vecka har haft bröllop som tema och har bland annat bjudit på en möhippa och en svensexa. I gamla skolan har det dukats upp med traditionellt bröllopsbord och i kyrkan har besökarna kunnat titta på ett stycke modehistoria där man ställt ut ett antal bröllopskläder som personer skänkt.

– Vi jobbade långt in på nätterna med att arrangera och ställa upp, säger kyrkoherde Margareta Olsson, som också guidat lite bland kläderna och berättat om olika svenska bröllopstraditioner genom åren.

Drop in på lördag

Kläderna är arrangerade efter tidsperiod och vid entrén möts man av 1960- och 1970-tal. I vingarna står de äldsta plaggen och längst fram vid koret står kläder från 1950-talet och senare.

På lördag är det drop in-vigsel i kyrkan.

– Vi har två som föranmält intresse, men det är ju drop in, säger Margareta Olsson med ett leende.

Kaféveckan avslutas på söndag.

  • Jessica Eriksson