2016-07-29 06:00

2016-07-29 06:00

Beslut om Björnhuset och ridklubben överklagas

FÄRGELANDA

Det hör inte till vanligheterna, men nu överklagar en grupp politiker i Färgelanda två kommunala beslut till förvaltningsrätten i Göteborg.

Det är moderaterna Linda Jansson och Per Krokström och kristdemokraten Peter Johansson som överklagar kommunens beslut om att bygga om industrifastigheten Björnhuset och beviljandet av ett engångsbidrag till Färgelanda ridklubb.

Färgelanda kommun har tidigare investerat 100 miljoner kronor för att bygga om Björnhuset. Men efter att en stor hyresgäst flyttat ut har stora delar av huset stått tomt. För att dela av Björnhuset till två möjliga hyresgäster och viss renovering anslog fullmäktige 10 miljoner kronor.

Enligt den politiska majoriteten var det nödvändigt att göra dessa investeringar för att det lokala mejeriet Dalsspira skulle kunna flytta in i lokalerna.

Men Jansson, Krokström och Johansson menar att ”ärendet inte har beretts i tillfredsställande ordning” och att ”kommunledningen överskridit sina befogenheter”. De anser också att det råder osäkerhet om i vilken mån investeringen är upphandlad enligt lagen om offentlig upphandling.

Även i fallet med ridklubben anser trion att ärendet inte beretts i tillfredsställande ordning. ”Den ekonomiska aspekten har inte redovisats och kommunstyrelsen har inte beslutat om något belopp för den tänkta engångssummans storlek.”

Det är moderaterna Linda Jansson och Per Krokström och kristdemokraten Peter Johansson som överklagar kommunens beslut om att bygga om industrifastigheten Björnhuset och beviljandet av ett engångsbidrag till Färgelanda ridklubb.

Färgelanda kommun har tidigare investerat 100 miljoner kronor för att bygga om Björnhuset. Men efter att en stor hyresgäst flyttat ut har stora delar av huset stått tomt. För att dela av Björnhuset till två möjliga hyresgäster och viss renovering anslog fullmäktige 10 miljoner kronor.

Enligt den politiska majoriteten var det nödvändigt att göra dessa investeringar för att det lokala mejeriet Dalsspira skulle kunna flytta in i lokalerna.

Men Jansson, Krokström och Johansson menar att ”ärendet inte har beretts i tillfredsställande ordning” och att ”kommunledningen överskridit sina befogenheter”. De anser också att det råder osäkerhet om i vilken mån investeringen är upphandlad enligt lagen om offentlig upphandling.

Även i fallet med ridklubben anser trion att ärendet inte beretts i tillfredsställande ordning. ”Den ekonomiska aspekten har inte redovisats och kommunstyrelsen har inte beslutat om något belopp för den tänkta engångssummans storlek.”

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.