2016-07-05 13:19

2016-07-05 13:19

Dystra siffror för trafiken

SVERIGE

Enligt nya siffror från Transportstyrelsen omkom 122 personer i trafiken i Sverige det första halvåret. Det är 17 fler än samma period förra året.

Sju av de omkomna var yngre än 20 år och 43 personer var 65 år eller äldre. 79 hade färdats i bil och 13 på motorcykel, fyra på moped och en på fyrhjuling. Sex omkomna var cyklister och sexton var gående.

Sju av de omkomna var yngre än 20 år och 43 personer var 65 år eller äldre. 79 hade färdats i bil och 13 på motorcykel, fyra på moped och en på fyrhjuling. Sex omkomna var cyklister och sexton var gående.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.