2016-06-22 10:35

2016-06-22 10:35

Detta är en pengapåse

BENGTSFORS: Plastkasseprojekt för ungdomsidrotten även i Bengtsfors

Kunderna på Coop Konsum i Bengtsfors kan nu välja att ge en krona per plastpåse till ungdomsidrotten i Billingsfors IBK och Bengtsfors IF. Detta om de köper påsen med klubbarnas märke på.

Den här modellen att sponsra idrott är utbredd och har funnits i Sverige länge. Enligt de inblandade fungerar det. Slantarna blir ganska stora, och butiken som sköter projektet kan öronmärka pengarna till exempelvis ungdomsidrott.

– Det är så vi kommer att göra, säger Cecilia Edvardsson, butikschef på Coop Konsum i Bengtsfors. Vi har sagt att de kommer in med sina fakturor från ungdomsverksamheten till mig, så betalar jag från de pengarna.

Hon tror på 10 000–15 000 kronor per år till de två föreningarna, kanske mer.

– På bara några dagar nu sedan påsarna kom har vi sålt 500 stycken.

Vad tjänar ni på det?

– Ingenting, mer än att jag tror att det är ett ganska enkelt sätt för folk att ge pengar, säger Cecilia Edvardsson. Står man och väljer mellan en vanlig tvåkronorskasse och en trekronors där man vet att en krona går till ungdomar, tar man ofta den.

Fyrtiofyra papp i plast

Plastpåseprojekt finns redan i exempelvis grannkommunerna Dals-Ed och Färgelanda. I Högsäter i Färgelanda kommun har Coop Konsum nyligen betalat ut 44 000 kronor till ungdomarna i Högsäters GF. En riktigt värdefull pengapåse, med andra ord.

– Jag vet ju av egen erfarenhet från föreningslivet att varje peng som kan komma in betyder mycket, säger butikschefen i Högsäter, Cecilia Karlsson.

– Herrseniorerna har ju sina sponsorer, och vi måste ha en inkomstkälla för ungdomarna också, för vi kör slut på föräldrarna med lotter och insamlingar annars.

Några som kan dra nytta av påspengarna är de fotbollsspelande systrarna Lina och Ida Olsson från Bengtsfors IF.

Tjejerna, som är födda 2004, tycker att fotboll är jätteroligt.

Den här modellen att sponsra idrott är utbredd och har funnits i Sverige länge. Enligt de inblandade fungerar det. Slantarna blir ganska stora, och butiken som sköter projektet kan öronmärka pengarna till exempelvis ungdomsidrott.

– Det är så vi kommer att göra, säger Cecilia Edvardsson, butikschef på Coop Konsum i Bengtsfors. Vi har sagt att de kommer in med sina fakturor från ungdomsverksamheten till mig, så betalar jag från de pengarna.

Hon tror på 10 000–15 000 kronor per år till de två föreningarna, kanske mer.

– På bara några dagar nu sedan påsarna kom har vi sålt 500 stycken.

Vad tjänar ni på det?

– Ingenting, mer än att jag tror att det är ett ganska enkelt sätt för folk att ge pengar, säger Cecilia Edvardsson. Står man och väljer mellan en vanlig tvåkronorskasse och en trekronors där man vet att en krona går till ungdomar, tar man ofta den.

Fyrtiofyra papp i plast

Plastpåseprojekt finns redan i exempelvis grannkommunerna Dals-Ed och Färgelanda. I Högsäter i Färgelanda kommun har Coop Konsum nyligen betalat ut 44 000 kronor till ungdomarna i Högsäters GF. En riktigt värdefull pengapåse, med andra ord.

– Jag vet ju av egen erfarenhet från föreningslivet att varje peng som kan komma in betyder mycket, säger butikschefen i Högsäter, Cecilia Karlsson.

– Herrseniorerna har ju sina sponsorer, och vi måste ha en inkomstkälla för ungdomarna också, för vi kör slut på föräldrarna med lotter och insamlingar annars.

Några som kan dra nytta av påspengarna är de fotbollsspelande systrarna Lina och Ida Olsson från Bengtsfors IF.

Tjejerna, som är födda 2004, tycker att fotboll är jätteroligt.