2016-06-21 06:00

2016-06-21 06:00

Sålde kommunal utrustning

FÄRGELANDA: Utredning om brott pågår

En anställd inom Färgelanda kommun är misstänkt för försök till trolöshet mot huvudman. Personen ska ha försökt att sälja kommunal utrustning.

I polisanmälan framgår det att en kommunanställd ska ha försökt att sälja kommunal utrustning, till ett mindre värde, på ett sätt som inte ingår i normala rutiner. Händelsen inträffade för några år sedan.

– Vi har fått indikationer på att något oegentligt kan ha inträffat. Omständigheterna är i detta läge oklara så nu inväntar vi polisens utredning och vill inte kommentera händelsen ytterligare, säger kommunchefen Lars-Göran Berg, som har polisanmält händelsen i början av juni.

Personen som är misstänkt för brottet är fortfarande anställd inom Färgelanda kommun.

I polisanmälan framgår det att en kommunanställd ska ha försökt att sälja kommunal utrustning, till ett mindre värde, på ett sätt som inte ingår i normala rutiner. Händelsen inträffade för några år sedan.

– Vi har fått indikationer på att något oegentligt kan ha inträffat. Omständigheterna är i detta läge oklara så nu inväntar vi polisens utredning och vill inte kommentera händelsen ytterligare, säger kommunchefen Lars-Göran Berg, som har polisanmält händelsen i början av juni.

Personen som är misstänkt för brottet är fortfarande anställd inom Färgelanda kommun.