2016-06-03 06:00

2016-06-03 06:00

"Mötesplatsen bör finnas i Bengtsfors"

BENGTSFORS: Projektledaren Madeleine Wilhelmsson

Madeleine Wilhelmsson är projektledare för integrationsarbetet Mötesplats Billingsfors. Hennes tillförordnande går snart ut, men hon hoppas få förlängt och nu vill hon att verksamheten flyttas till Bengtsfors.

– Jag tror att det är viktigt att mötesplatsen ligger i Bengtsfors för att den ska kunna vara tillgänglig för alla i kommunen, både svenskar och invandrare.

– I dag ligger verksamheten lite tokigt till, och lokalerna är slitna.

Madeleine Wilhelmsson menar att en flytt till Bengtsfors skulle skapa större förutsättningar för att uppnå målet med verksamhetens arbete som är att integrera asylsökande, arbetslösa, föräldralediga och pensionärer i samhället.

Har redan nått långt

I måndags besökte hon Bengtsfors fullmäktige för att berätta om verksamheten och om sina egna tankar kring hur arbetet skulle kunna effektiviseras.

Mötesplatsen har redan i dag många sorters verksamheter. Här anordnas allt från undervisning i svenska och simundervisning för kvinnor till musik- och sömnadsträffar, brödbakning, klädinsamlingar och fester.

– Vi håller också i olika former av samhällsinformation som att berätta om vad som är rätt och fel i vårt svenska samhälle, säger Madeleine Wilhelmsson.

Alla krafter behövs

Hon passade på att uppmana fler att engagera sig på frivillig basis för att hjälpa till eller bara komma och träffa de nya svenskarna.

– Jag har personligen fått mycket stimulans av att träffa alla människor på mötesplatsen. Här råder en positiv och glad stämning och det här är också personer som blir väldigt glada och tacksamma för väldigt lite.

En allvarlig funderare

Politikerna tog till sig av tankarna.

– Jag tycker att vi ska fundera allvarligt på din vision att flytta verksamheten till Bengtsfors, sa fullmäktiges ordförande, Jan Leander (L).

– Vi har aldrig haft så god ekonomi i kommunen under de 30 åren som jag har varit med och det är tack vare flyktingsituationen (extramiljonerna från staten tidigare i år). Men det gäller att göra något bra av den situationen, annars kan det gå riktigt illa, sa han.

– Jag tror att det är viktigt att mötesplatsen ligger i Bengtsfors för att den ska kunna vara tillgänglig för alla i kommunen, både svenskar och invandrare.

– I dag ligger verksamheten lite tokigt till, och lokalerna är slitna.

Madeleine Wilhelmsson menar att en flytt till Bengtsfors skulle skapa större förutsättningar för att uppnå målet med verksamhetens arbete som är att integrera asylsökande, arbetslösa, föräldralediga och pensionärer i samhället.

Har redan nått långt

I måndags besökte hon Bengtsfors fullmäktige för att berätta om verksamheten och om sina egna tankar kring hur arbetet skulle kunna effektiviseras.

Mötesplatsen har redan i dag många sorters verksamheter. Här anordnas allt från undervisning i svenska och simundervisning för kvinnor till musik- och sömnadsträffar, brödbakning, klädinsamlingar och fester.

– Vi håller också i olika former av samhällsinformation som att berätta om vad som är rätt och fel i vårt svenska samhälle, säger Madeleine Wilhelmsson.

Alla krafter behövs

Hon passade på att uppmana fler att engagera sig på frivillig basis för att hjälpa till eller bara komma och träffa de nya svenskarna.

– Jag har personligen fått mycket stimulans av att träffa alla människor på mötesplatsen. Här råder en positiv och glad stämning och det här är också personer som blir väldigt glada och tacksamma för väldigt lite.

En allvarlig funderare

Politikerna tog till sig av tankarna.

– Jag tycker att vi ska fundera allvarligt på din vision att flytta verksamheten till Bengtsfors, sa fullmäktiges ordförande, Jan Leander (L).

– Vi har aldrig haft så god ekonomi i kommunen under de 30 åren som jag har varit med och det är tack vare flyktingsituationen (extramiljonerna från staten tidigare i år). Men det gäller att göra något bra av den situationen, annars kan det gå riktigt illa, sa han.