2016-06-01 08:58

2016-06-01 08:58

Slog och tog strypgrepp

DALS-ED: Misshandlade kvinna

Flera slag mot ansiktet, upprepade stupgrepp och hot om att mörda kvinnan. Nu åtalas en drygt 40-årig man från Dals-Ed f vid Vänersborgs tingsrätt.

Händelserna ägde rum i april i år. Enligt stämningsansökan skedde misshandeln inför parets gemensamma barn. Mannen ska ha slagit kvinnan flera gånger med öppen hand mot hennes ansikte och kropp. Dessutom ska han upprepade gånger ha tagit strypgrepp om hennes hals.

Kvinnan fick blånad, ömhet och smärta av misshandeln.

Åklagaren anser att mannen begick handlingen med uppsåt.

Mannen erkänner misshandeln. Däremot inte olaga hot, som är åtalets andra punkt.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha sagt saker som att han funderat på hur han skulle mörda kvinnan, att han visste hur han skulle mörda henne och att han skulle mörda henne samt gjort uttalande med liknande innebörd.

Mannen var i samband med polisens utredning anhållen vid två tillfällen. Han var även häktad en dag.

Händelserna ägde rum i april i år. Enligt stämningsansökan skedde misshandeln inför parets gemensamma barn. Mannen ska ha slagit kvinnan flera gånger med öppen hand mot hennes ansikte och kropp. Dessutom ska han upprepade gånger ha tagit strypgrepp om hennes hals.

Kvinnan fick blånad, ömhet och smärta av misshandeln.

Åklagaren anser att mannen begick handlingen med uppsåt.

Mannen erkänner misshandeln. Däremot inte olaga hot, som är åtalets andra punkt.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha sagt saker som att han funderat på hur han skulle mörda kvinnan, att han visste hur han skulle mörda henne och att han skulle mörda henne samt gjort uttalande med liknande innebörd.

Mannen var i samband med polisens utredning anhållen vid två tillfällen. Han var även häktad en dag.