2016-06-01 13:30

2016-06-01 13:30

Färre vargar i hela landet

VÄSTRA GÖTALAND

Den svenska vargstammen minskar. Det visar den senaste inventeringen som Naturvårdsverket gjort. Verket räknade då till 340 vargar, en minskning med 20 procent jämfört med året innan.

Dalslänningen kunde tidigare i år berätta att antalet vargar i Dalsland har minskat. Bland annat har ett vargpar i trakterna runt Laxarby i Bengtsfors kommun försvunnit. Länsstyrelsens Nelly Grönberg menade då att det var osannolikt att paret försvunnit på ett naturligt sätt.

Dalslänningen kunde tidigare i år berätta att antalet vargar i Dalsland har minskat. Bland annat har ett vargpar i trakterna runt Laxarby i Bengtsfors kommun försvunnit. Länsstyrelsens Nelly Grönberg menade då att det var osannolikt att paret försvunnit på ett naturligt sätt.