2016-05-31 08:25

2016-05-31 08:25

Familjedag i sol

BENGTSFORS: Regnet var snuddande nära

Trivsel, tigrar, trängsel, tur med vädret... Det var mycket som föll på plats vid lördagens Familjedag i Bengtsfors.

Vid tiotiden då arrangemanget skulle starta föll några droppar regn och molnen på himlen såg hotfulla ut. Men sedan hände något, som så ofta i Bengtsfors och en blå himmel uppenbarade sig.

Familjedagen hade mycket att ge. Loppmarknad längs Storgatan, butiker som höll öppet med erbjudanden och en butiksorientering väldigt många deltog i. Hoppborgar fanns strategiskt vid Bergers och Audio Video, och på caféerna myste människor och tittade på folkvimlet.

Mycket musik

Scenprogrammet bestod bland annat av duktige gitarristen Dick Johanson och Olle Hansen som höll igång med allt från country till Sven-Ingvarslåtar. Fadi Alnezami spelade gitarr och sjöng och sedan var det fina musik och sånginslag av Elin Nygren och Alinda Bryntesson delvis ackompanjerad av pappa Johan Bryntesson.

En livfull tandtrollsteater sammanfogad av deltagare från Billingsfors teatersällskap, Sensus teaterungdomar och Folktandvården inklusive äkta tandläkare, gav en lärorik och kul föreställning. Kanske som motvikt till de godisregn som föll här och var under Familjedagen.

Hokus, den trollande clownen, trollband barnen vid scenen en lång stund med ett fiffigt program i all sin enkelhet. Hokus hummade och lät, utan att använda några ord. Ett ganska smart drag då det funkade på små barn, på dem som kanske inte kan svenska och många andra.

I Dalslänningens tält cirkulerade många dels för att tävla om biljetter till Brolle och Perrellis rockshow på Valhall i Juli, och dels för att starta och avsluta butiksorienteringen. Dessutom fanns Marie, Agneta och Johan-Tiger på plats och bjöd på nypoppade popcorn. En omåttligt populär sak.

Reumatikerförbundet och biblioteket var på plats med sina budskap och hos Sensus kunde barn måla collage.

Som ett specialinslag utöver programmet hade pågående veteranmotorcyklarna i Rally på Dal, som startade i Ed och gick via Billingsfors och Bengtsfors, i sista stund letts in över Nygårdstorget. De omkring 70 gamla motorcyklarna och mopederna blev ett trivsamt inslag då de sakta rullade fram. Några fordon var runt 100 år gamla, och en del hade sidvagnar.

Vid tiotiden då arrangemanget skulle starta föll några droppar regn och molnen på himlen såg hotfulla ut. Men sedan hände något, som så ofta i Bengtsfors och en blå himmel uppenbarade sig.

Familjedagen hade mycket att ge. Loppmarknad längs Storgatan, butiker som höll öppet med erbjudanden och en butiksorientering väldigt många deltog i. Hoppborgar fanns strategiskt vid Bergers och Audio Video, och på caféerna myste människor och tittade på folkvimlet.

Mycket musik

Scenprogrammet bestod bland annat av duktige gitarristen Dick Johanson och Olle Hansen som höll igång med allt från country till Sven-Ingvarslåtar. Fadi Alnezami spelade gitarr och sjöng och sedan var det fina musik och sånginslag av Elin Nygren och Alinda Bryntesson delvis ackompanjerad av pappa Johan Bryntesson.

En livfull tandtrollsteater sammanfogad av deltagare från Billingsfors teatersällskap, Sensus teaterungdomar och Folktandvården inklusive äkta tandläkare, gav en lärorik och kul föreställning. Kanske som motvikt till de godisregn som föll här och var under Familjedagen.

Hokus, den trollande clownen, trollband barnen vid scenen en lång stund med ett fiffigt program i all sin enkelhet. Hokus hummade och lät, utan att använda några ord. Ett ganska smart drag då det funkade på små barn, på dem som kanske inte kan svenska och många andra.

I Dalslänningens tält cirkulerade många dels för att tävla om biljetter till Brolle och Perrellis rockshow på Valhall i Juli, och dels för att starta och avsluta butiksorienteringen. Dessutom fanns Marie, Agneta och Johan-Tiger på plats och bjöd på nypoppade popcorn. En omåttligt populär sak.

Reumatikerförbundet och biblioteket var på plats med sina budskap och hos Sensus kunde barn måla collage.

Som ett specialinslag utöver programmet hade pågående veteranmotorcyklarna i Rally på Dal, som startade i Ed och gick via Billingsfors och Bengtsfors, i sista stund letts in över Nygårdstorget. De omkring 70 gamla motorcyklarna och mopederna blev ett trivsamt inslag då de sakta rullade fram. Några fordon var runt 100 år gamla, och en del hade sidvagnar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.