2016-05-24 06:00

2016-05-24 06:00

Musikalsuccé i kyrkan

HÖGSÄTER: Samlade in 20 000 kronor till välgörande ändamål

Kärlek och musik samsades under samma tak när musikalartisten Robin Rösehag med vänner bjöd på en oförglömlig afton, när de i lördags gav konsert i Högsäters kyrka.

Det var andra året i rad som Högsätersonen Robin Rösehag hade bjudit in sina musikalkollegor för konsert i kyrkan. Idén föddes när han för några år sedan fyllde 30 år.

– Jag funderade på om jag skulle ha en stor fest eller så, men jag ville hellre ha en konsert med vänner jag tycker om. Förra året blev det tillslut av och i år har vi lyckats samla ihop gänget igen. Det är ett svepskäl för oss att träffas, säger Robin Rösehag.

Sara Axelsson, Pierre Hagman, Caroline Sehm, Thomas Pettersson, Hanna Holmgren, Sonny Enell, Emelie Nordin, Pernilla Karlsson och pianist Magdalena Ahlberg. Samtliga har samarbetat i olika produktioner som Blodsbröder, The full monty och Sound of music och var på plats i kyrkan. Tillsammans bjöd de på ett fullspäckat program med allt från musikalklassiker till schlagerdans- och sång.

Ingen kunde ta miste den gemenskap och glädje som fanns bland kvällens underhållare. En känsla som de även lyckades förmedla ut i publiken där både en och annan satt och storbölade till låtar ur Kristina från Duvemåla, Chess och Blodsbröder.

Inträdet var gratis men besökaren bads att skänka en slant till organisationen Dandelion och dess arbete i Afrika. Totalt skänktes 20 162 kronor.

Det var andra året i rad som Högsätersonen Robin Rösehag hade bjudit in sina musikalkollegor för konsert i kyrkan. Idén föddes när han för några år sedan fyllde 30 år.

– Jag funderade på om jag skulle ha en stor fest eller så, men jag ville hellre ha en konsert med vänner jag tycker om. Förra året blev det tillslut av och i år har vi lyckats samla ihop gänget igen. Det är ett svepskäl för oss att träffas, säger Robin Rösehag.

Sara Axelsson, Pierre Hagman, Caroline Sehm, Thomas Pettersson, Hanna Holmgren, Sonny Enell, Emelie Nordin, Pernilla Karlsson och pianist Magdalena Ahlberg. Samtliga har samarbetat i olika produktioner som Blodsbröder, The full monty och Sound of music och var på plats i kyrkan. Tillsammans bjöd de på ett fullspäckat program med allt från musikalklassiker till schlagerdans- och sång.

Ingen kunde ta miste den gemenskap och glädje som fanns bland kvällens underhållare. En känsla som de även lyckades förmedla ut i publiken där både en och annan satt och storbölade till låtar ur Kristina från Duvemåla, Chess och Blodsbröder.

Inträdet var gratis men besökaren bads att skänka en slant till organisationen Dandelion och dess arbete i Afrika. Totalt skänktes 20 162 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.