2016-05-18 14:28

2016-05-20 15:38

Lugnare på tjuvfiskefronten

BENGTSFORS: Uppmärksamhet kan ha gett resultat

– Det har lugnat sig, och inte varit några tjuvfiskare på ett tag, konstaterar fisketillsyningsman Anders Torbjörnsson efter de många tjuvfiskefallen i Bengtsfors som Dalslänningen skrev om i förra veckan.

I samband med att ovanligt många tjuvfiskare ertappades höjdes fisketillsynen. Det liksom att tidningen uppmärksammade frågan tror Torbjörnsson är orsak till bättringen. Information till nyanlända, som utgjorde flertalet av tjuvfiskarna, tycks också ha givit visst resultat. Information till den gruppen i mottagningsarbetet efterlystes:

– Mötesplatsen i Billingsfors har hört av sig till mig för att få svar på vilka regler som gäller för att kunna informera, säger Torbjörnsson, och tillägger:

– Det är en inte helt enkel fråga att svara på eftersom bestämmelserna skiljer sig åt mellan vattnen. Grundregeln är att det alltid är fiskeförbud och man därför måste ta reda på vad som gäller innan man fiskar, säger han.

Den högre tillsynen av fiskevattnen kommer dock att fortsätta.

I samband med att ovanligt många tjuvfiskare ertappades höjdes fisketillsynen. Det liksom att tidningen uppmärksammade frågan tror Torbjörnsson är orsak till bättringen. Information till nyanlända, som utgjorde flertalet av tjuvfiskarna, tycks också ha givit visst resultat. Information till den gruppen i mottagningsarbetet efterlystes:

– Mötesplatsen i Billingsfors har hört av sig till mig för att få svar på vilka regler som gäller för att kunna informera, säger Torbjörnsson, och tillägger:

– Det är en inte helt enkel fråga att svara på eftersom bestämmelserna skiljer sig åt mellan vattnen. Grundregeln är att det alltid är fiskeförbud och man därför måste ta reda på vad som gäller innan man fiskar, säger han.

Den högre tillsynen av fiskevattnen kommer dock att fortsätta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.