2016-05-06 16:03

2016-05-06 16:03

Multiarena får en halv miljon

DALSLAND: Dalslands sparbank delar ut 700 000 kronor till föreningar

Valbo sportunion och Färgelanda IF tilldelas 500 000 kronor av Dalslands sparbank för satsningen på en multiarena i Färgelanda.

Varje år delar Dalslands sparbank med sig av den vinst banken gör efter skatt till verksamheter som på olika sätt utvecklar Dalsland. Årets vinst ligger på 29 075 000 kronor, vilket innebär att ideella organisationer runt om i Dalsland får dela på drygt 700 000 kronor.

– Både in- och utlåning har ökat. Detta visar att dalslänningarna ser oss som sin bank, och det är precis vad vi arbetar för att vara, säger Magnus Olsson, vd på Dalslands sparbank, i ett pressmeddelande.

Den största mottagaren är Färgelanda IF och Valbo sportunion som får 500 000 kronor för satsningen på en multiarena i Färgelanda.

– Det känns naturligtvis jättebra, säger Hans-Jacob Svensson, ordförande i Färgelanda IF.

Planen är att på idrottsplatsen Högalid bygga en konstgräsplan på 100 gånger 65 meter som kommer att ramas in med löparbanor samt en anläggning för hopp- och kastgrenar.

I nuläget har markägaren börjat avverka skog på platsen och ett förfrågningsunderlag ligger ute för anbud.

– Vi har två olika tidsplaner. Antingen hoppas vi vara i gång i år och bli klara i november. Eller så satsar vi på att bli klara om knappt ett år, säger Hans-Jacob Svensson.

I nuläget har Färgelanda IF och Valbo sportunion totalt 10 miljoner kronor för satsningen.

Ytterligare nio

Föreningen Höghedens SLK tilldelas också pengar från Dalslands sparbank för att uppdatera ljud- och högtalarsystemet. SK Granans ungdomar får ett tillskott för att köpa nya reflexvästar. Som Dalslands första lag inom sin sport får Långed roller derby också medel. Övriga föreningar som tilldelas pengar är: Bengtsfors Bois kanotsektion, Bengtsfors gymnastikklubb, Företagarna lokalföreningen Ed, Lerdals jaktvårdsförening, Färgelanda judoklubb och Skålleruds jaktvårdsförening.

Varje år delar Dalslands sparbank med sig av den vinst banken gör efter skatt till verksamheter som på olika sätt utvecklar Dalsland. Årets vinst ligger på 29 075 000 kronor, vilket innebär att ideella organisationer runt om i Dalsland får dela på drygt 700 000 kronor.

– Både in- och utlåning har ökat. Detta visar att dalslänningarna ser oss som sin bank, och det är precis vad vi arbetar för att vara, säger Magnus Olsson, vd på Dalslands sparbank, i ett pressmeddelande.

Den största mottagaren är Färgelanda IF och Valbo sportunion som får 500 000 kronor för satsningen på en multiarena i Färgelanda.

– Det känns naturligtvis jättebra, säger Hans-Jacob Svensson, ordförande i Färgelanda IF.

Planen är att på idrottsplatsen Högalid bygga en konstgräsplan på 100 gånger 65 meter som kommer att ramas in med löparbanor samt en anläggning för hopp- och kastgrenar.

I nuläget har markägaren börjat avverka skog på platsen och ett förfrågningsunderlag ligger ute för anbud.

– Vi har två olika tidsplaner. Antingen hoppas vi vara i gång i år och bli klara i november. Eller så satsar vi på att bli klara om knappt ett år, säger Hans-Jacob Svensson.

I nuläget har Färgelanda IF och Valbo sportunion totalt 10 miljoner kronor för satsningen.

Ytterligare nio

Föreningen Höghedens SLK tilldelas också pengar från Dalslands sparbank för att uppdatera ljud- och högtalarsystemet. SK Granans ungdomar får ett tillskott för att köpa nya reflexvästar. Som Dalslands första lag inom sin sport får Långed roller derby också medel. Övriga föreningar som tilldelas pengar är: Bengtsfors Bois kanotsektion, Bengtsfors gymnastikklubb, Företagarna lokalföreningen Ed, Lerdals jaktvårdsförening, Färgelanda judoklubb och Skålleruds jaktvårdsförening.