2016-04-28 16:44

2016-04-28 16:44

Elever är nöjda

SKOLA

Samtidigt som skolan i Färgelanda hamnade sist i rankningen, är de tvåa när eleverna själva får säga sitt.

Förutom att ranka skolorna genomför SKL även elevenkäter bland femmor och åttor. Resultatet visar att eleverna i Färgelanda är nöjda med skolan. För årskurs 5 hamnar kommunen på plats 47, och för årskurs 8 hamnar kommunen på plats 2 av 199.

– Det är lite konstigt. Merparten av eleverna upplever att de är trygga och att de har förtroende för och gillar lärarna, ändå hamnar vi sist när det kommer till måluppfyllelse och behörighet, säger Helena Kronberg, barn- och utbildningschef i Färgelanda kommun.

Av de övriga kommunerna i vår region tar sig Bengtsfors in bland topp hundra i årskurs 5 med plats 87 av 195. I årskurs 8 hamnar man på plats 106. Dals-Ed hamnar på plats 185 för årskurs 5 och plats 120 för årskurs 8.

Förutom att ranka skolorna genomför SKL även elevenkäter bland femmor och åttor. Resultatet visar att eleverna i Färgelanda är nöjda med skolan. För årskurs 5 hamnar kommunen på plats 47, och för årskurs 8 hamnar kommunen på plats 2 av 199.

– Det är lite konstigt. Merparten av eleverna upplever att de är trygga och att de har förtroende för och gillar lärarna, ändå hamnar vi sist när det kommer till måluppfyllelse och behörighet, säger Helena Kronberg, barn- och utbildningschef i Färgelanda kommun.

Av de övriga kommunerna i vår region tar sig Bengtsfors in bland topp hundra i årskurs 5 med plats 87 av 195. I årskurs 8 hamnar man på plats 106. Dals-Ed hamnar på plats 185 för årskurs 5 och plats 120 för årskurs 8.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.