2016-04-22 16:43

2016-04-22 17:36

Hamnade på plats 134 i telefonkön

BENGTSFORS: Skulle anmäla stöld till polisen

– Det är visserligen en bagatell, men det är tråkigt att man inte kan få ha saker i fred. Gun Olsson på Linerudsvägen fann på fredagsmorgonen att någon stulit hennes gamla kopparbytta som varit en prydnad på husets hörn. Inte var det enkelt att polisanmäla heller.

Hemma hos Gun och Åke Olsson på Linerudsvägen i Bengtsfors var stämningen en smula uppgiven på fredagsmorgonen. Ute i trädgården låg en jordhög, sedan någon stulit den kopparbytta Gun haft placerad på tomtens hörn under många år:

– Den har hängt med oss från tidigare hus och var från 1943. Här har den fått vara i fred i sju, åtta år, tills nu, suckar Gun.

Det som gör paret mindre glada är att det inte ens gått att polisanmäla saken ens under fredagsförmiddagen:

– Vi läste ju i tidningen att polisen uppmanar alla att göra anmälningar, även av små brott, berättar Gun.

– Jag ringde 11414 och hamnade plats 134 i telefonkön. Då lade jag ner det, säger Åke.

Till saken höra att det har förekommit en del inbrott, och intressanta iakttagelser i området, senast under veckoslutet. Även då är det svårt att få tag i polis. Åke såg till exempel förmodade inbrottstjuvar i ett grannhus nyligen, alldeles innan de bröt sig in.

– Förr såg man i alla fall polisen köra förbi ett par tre gånger här på Kinadalsvägen. Nu ser man dem aldrig, säger Åke.

Hemma hos Gun och Åke Olsson på Linerudsvägen i Bengtsfors var stämningen en smula uppgiven på fredagsmorgonen. Ute i trädgården låg en jordhög, sedan någon stulit den kopparbytta Gun haft placerad på tomtens hörn under många år:

– Den har hängt med oss från tidigare hus och var från 1943. Här har den fått vara i fred i sju, åtta år, tills nu, suckar Gun.

Det som gör paret mindre glada är att det inte ens gått att polisanmäla saken ens under fredagsförmiddagen:

– Vi läste ju i tidningen att polisen uppmanar alla att göra anmälningar, även av små brott, berättar Gun.

– Jag ringde 11414 och hamnade plats 134 i telefonkön. Då lade jag ner det, säger Åke.

Till saken höra att det har förekommit en del inbrott, och intressanta iakttagelser i området, senast under veckoslutet. Även då är det svårt att få tag i polis. Åke såg till exempel förmodade inbrottstjuvar i ett grannhus nyligen, alldeles innan de bröt sig in.

– Förr såg man i alla fall polisen köra förbi ett par tre gånger här på Kinadalsvägen. Nu ser man dem aldrig, säger Åke.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.