2016-04-22 06:00

2016-04-22 06:00

Extra fokus på farten

DALSLAND: Många kör för fort

Hastigheterna på våra vägar är fortfarande alldeles för hög. I veckan som gick har NTF och polisen fokuserat extra på just detta.

Enligt Trafikverkets senaste uppskattning kör ungefär 54 procent för fort på våra statliga vägar. Samtidigt har myndigheter i Sverige satt upp ett mål om att åtta av tio ska köra inom hastighetsgränsen senast 2020.

I veckan som gick har därför polisen och National-föreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF,satsat extra på att kontrollera hastigheterna på våra vägar.

På tisdagen fokuserade polisen på Mellerudstrakten och riksväg 45. Några timmars arbete resulterade,enligt Kent-Ove Johansson på trafikpolisen i Vänersborg, i att ett 30-tal personer stoppades för fortkörning. Fyra av dem blev av med körkortet.

På torsdagen riktade de in sig på länsväg 172, strax norr om Uddevalla. En kontroll som enligt Kent-OveJohansson resulterade i att ett tiotal personer stoppades för fortkörning.

Enligt Trafikverkets senaste uppskattning kör ungefär 54 procent för fort på våra statliga vägar. Samtidigt har myndigheter i Sverige satt upp ett mål om att åtta av tio ska köra inom hastighetsgränsen senast 2020.

I veckan som gick har därför polisen och National-föreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF,satsat extra på att kontrollera hastigheterna på våra vägar.

På tisdagen fokuserade polisen på Mellerudstrakten och riksväg 45. Några timmars arbete resulterade,enligt Kent-Ove Johansson på trafikpolisen i Vänersborg, i att ett 30-tal personer stoppades för fortkörning. Fyra av dem blev av med körkortet.

På torsdagen riktade de in sig på länsväg 172, strax norr om Uddevalla. En kontroll som enligt Kent-OveJohansson resulterade i att ett tiotal personer stoppades för fortkörning.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.