2016-04-19 16:39

2016-04-19 16:39

Polisen varnar för bluffsamtal

VÄSTRA GÖTALAND

Polisen varnar i ett meddelande på Facebook om bluffsamtal. Enligt polisens meddelande har ett flertal personer i Västra Götaland anmält att de blivit uppringd och informerats om att de vunnit en vinst från Ica.

”Den som nappar kan i bästa fall luras att teckna abonnemang på olika tjänster, t ex hälsokostpreparat. Alltså en oetisk form av marknadsföring. I värsta fall kan ”pristagaren” drabbas av rena bedrägerier, om denne vilseleds till att lämna ut konto- och kortuppgifter”, skriver polisen på Facebook.

Ica meddelar på sin hemsida att de inte deltar i något sådant samarbete och att samtalet är en bluff.

”Den som nappar kan i bästa fall luras att teckna abonnemang på olika tjänster, t ex hälsokostpreparat. Alltså en oetisk form av marknadsföring. I värsta fall kan ”pristagaren” drabbas av rena bedrägerier, om denne vilseleds till att lämna ut konto- och kortuppgifter”, skriver polisen på Facebook.

Ica meddelar på sin hemsida att de inte deltar i något sådant samarbete och att samtalet är en bluff.