2016-04-18 10:37

2016-04-18 10:37

Yxhot gav villkorligt

BILLINGSFORS: Hovrätten fastställer dom om olaga hot

I november dömdes en 59-årig man efter att ha hotat ett par grannar med en yxa. Nu fastställer hovrätten domen.

Det var i mars förra året som den nu dömda 59-åringen, i dag bosatt på annan ort, hamnade i bråk med sina grannar. Bråket startade när grannarna, en man och en kvinna, knackade på 59-åringens dörr och bad honom att sänka musiken, som de ansåg var störande.

De båda männen började tjafsa och när 59-åringen vände sig mot kvinnan blev mannen arg och knuffade till 59-åringen för att markera att han skulle prata med honom i stället. 59-åringen sprang då in i lägenheten och hämtade en yxa som han, enligt domen, viftade med över huvudet på sig själv.

De båda grannarna backade då undan och ut genom ytterdörren som de höll emot för att 59-åringen inte skulle komma ut. När 59-åringen släppt yxan släppte de ut honom.

Hovrätten anser att grannarnas berättelse är trovärdig och att den får stöd av ett vittne som befann sig på platsen. Hovrätten fastställer därför tingsrättens dom och 59-åringen döms till villkorligt samt dagsböter.

59-åringen döms också för rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och brott mot knivlagen.

Det var i mars förra året som den nu dömda 59-åringen, i dag bosatt på annan ort, hamnade i bråk med sina grannar. Bråket startade när grannarna, en man och en kvinna, knackade på 59-åringens dörr och bad honom att sänka musiken, som de ansåg var störande.

De båda männen började tjafsa och när 59-åringen vände sig mot kvinnan blev mannen arg och knuffade till 59-åringen för att markera att han skulle prata med honom i stället. 59-åringen sprang då in i lägenheten och hämtade en yxa som han, enligt domen, viftade med över huvudet på sig själv.

De båda grannarna backade då undan och ut genom ytterdörren som de höll emot för att 59-åringen inte skulle komma ut. När 59-åringen släppt yxan släppte de ut honom.

Hovrätten anser att grannarnas berättelse är trovärdig och att den får stöd av ett vittne som befann sig på platsen. Hovrätten fastställer därför tingsrättens dom och 59-åringen döms till villkorligt samt dagsböter.

59-åringen döms också för rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och brott mot knivlagen.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.