2016-04-13 10:10

2016-04-13 10:33

Skjuten utter hittad i Valboån

FÄRGELANDA: Sällsynt djur

En skjuten utter har hittats i Färgelandatrakten. Uttern är ett ovanligt och fridlyst djur.

Det var i början av förra veckan som en jägare hittade en skjuten utter i Valboån i Färgelanda kommun. Jägaren kontaktade Erold Coldman, utredare hos polisen som jobbar med jaktbrott, som tillsammans med kriminaltekniker och Nelly Grönberg från länsstyrelsen åkte till platsen och tog bilder.

Grovt jaktbrott

Djuret är nu skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium för undersökning.

Händelsen är rubricerad som grovt jaktbrott, men enligt Erold Coldman är det osannolikt att man kommer att hitta en gärningsman, särskilt som den döda uttern hittades i en å och man inte vet exakt var den dödats.

– Den kan ha flutit allt från hundra meter till flera kilometer.

Svårlösta fall

Erold Coldman berättar att det generellt är svårt att få fast gärningsmännen när det gäller jaktbrott.

– Jag har jobbat med jaktbrott i många år och det är sällan vi kan lösa dem eftersom det inte finns några vittnen. Finns det vittnen så är det ingen som vill prata.

Det var i början av förra veckan som en jägare hittade en skjuten utter i Valboån i Färgelanda kommun. Jägaren kontaktade Erold Coldman, utredare hos polisen som jobbar med jaktbrott, som tillsammans med kriminaltekniker och Nelly Grönberg från länsstyrelsen åkte till platsen och tog bilder.

Grovt jaktbrott

Djuret är nu skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium för undersökning.

Händelsen är rubricerad som grovt jaktbrott, men enligt Erold Coldman är det osannolikt att man kommer att hitta en gärningsman, särskilt som den döda uttern hittades i en å och man inte vet exakt var den dödats.

– Den kan ha flutit allt från hundra meter till flera kilometer.

Svårlösta fall

Erold Coldman berättar att det generellt är svårt att få fast gärningsmännen när det gäller jaktbrott.

– Jag har jobbat med jaktbrott i många år och det är sällan vi kan lösa dem eftersom det inte finns några vittnen. Finns det vittnen så är det ingen som vill prata.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.