2016-04-13 15:00

2016-04-13 15:00

Kunderna betalade gärna extra för sina mejerivaror

MJÖLKPRISET: LRF-satsning gav 113 miljoner

En extra krona per mjölkpaket på Ica – det är rimligt, tycker kunderna. Svenska mjölkkunder betalade 113 miljoner extra för att gynna mjölkbönderna under satsningen Mjölkkronan.

Insatsen avslutades den 27 mars och det visade sig att Lantbrukarnas riksförbund kunde betala 113 miljoner kronor extra till Sveriges mjölkbönder. Detta tack vare att kunderna var villiga att betala lite extra för mjölkprodukter från Arla i sina Icabutiker.

– Kunderna på Ica Supermarket i Bengtsfors har bidragit med 39 909 kronor, säger Rebecca Thorp från butiken.

Enligt Icas pressutskick gav resultatet i genomsnitt 28 000 kronor per mjölkbonde det aktuella halvåret.

Insatsen avslutades den 27 mars och det visade sig att Lantbrukarnas riksförbund kunde betala 113 miljoner kronor extra till Sveriges mjölkbönder. Detta tack vare att kunderna var villiga att betala lite extra för mjölkprodukter från Arla i sina Icabutiker.

– Kunderna på Ica Supermarket i Bengtsfors har bidragit med 39 909 kronor, säger Rebecca Thorp från butiken.

Enligt Icas pressutskick gav resultatet i genomsnitt 28 000 kronor per mjölkbonde det aktuella halvåret.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.