2016-04-12 16:25

2016-04-12 16:25

Lokal krögare undkom brandinferno på väg

HALLÅ DÄR...

... Joakim Sliwinski, krögare på Stenebygrytan, som satt med i den bil som började brinna på väg 678 utanför Uddevalla på måndagen och som med nöd och näppe kom undan med livet i behåll.

Vad var det som hände?

– Vi var på väg hem från Göteborg när bilen började hacka och låta. Vi tänkte inte så mycket på det förrän en bil började blinka och sätta på varningsblinkers och det började lukta bränt. Då såg jag i backspegeln hur det slog ut lågor bakom bilen.

Vad gjorde ni då?

– Jag sa till chauffören att stanna och vi kastade oss ur bilen och sprang därifrån. När jag vände mig om, kanske 30–35 sekunder från det att vi började springa, var bilen helt övertänd.

Vad tänkte du när du stod där?

– Jag kunde inte se mina kollegor, som sprungit åt andra hållet, bakom infernot, så jag var lite orolig. Det var en skön känsla när jag såg att de var oskadda.

Var du rädd?

– Nej, inte då. Då tänkte jag mest på de andra och om de klarat sig.

Hur känns det i dag?

– Det är jobbigare i dag. Nu kommer alla tankar om vad som kunde ha hänt. Hade vi kört en kilometer till så kanske det kunde ha gått riktigt illa. Polisen säger att det kan ha brunnit ett tag men att fartvinden gjort att vi inte sett röken. Man tror inte att detta kan hända med nya bilar.

Vad var det som hände?

– Vi var på väg hem från Göteborg när bilen började hacka och låta. Vi tänkte inte så mycket på det förrän en bil började blinka och sätta på varningsblinkers och det började lukta bränt. Då såg jag i backspegeln hur det slog ut lågor bakom bilen.

Vad gjorde ni då?

– Jag sa till chauffören att stanna och vi kastade oss ur bilen och sprang därifrån. När jag vände mig om, kanske 30–35 sekunder från det att vi började springa, var bilen helt övertänd.

Vad tänkte du när du stod där?

– Jag kunde inte se mina kollegor, som sprungit åt andra hållet, bakom infernot, så jag var lite orolig. Det var en skön känsla när jag såg att de var oskadda.

Var du rädd?

– Nej, inte då. Då tänkte jag mest på de andra och om de klarat sig.

Hur känns det i dag?

– Det är jobbigare i dag. Nu kommer alla tankar om vad som kunde ha hänt. Hade vi kört en kilometer till så kanske det kunde ha gått riktigt illa. Polisen säger att det kan ha brunnit ett tag men att fartvinden gjort att vi inte sett röken. Man tror inte att detta kan hända med nya bilar.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.