2016-04-12 15:24

2016-08-10 09:36

Fastighetsbolag kan ta över Nuntorp

BRÅLANDA: Potentiell köpare

Ett kommunalt fastighetsbolag kan komma att ta över Dalslands naturbruksgymnasium i Nuntorp.
– Regionen har inte sagt ja än men de ser oss som en potentiell köpare, säger Marie Dahlin.

Dalslänningen har tidigare skrivit om att Dalslands naturbruksgymnasium AB har ansökt om att bedriva fristående gymnasieskola vid Dalslands naturbruksgymnasium i Vänersborgs kommun, läsåret 2017/18. Det efter att Västra Götalandsregionen meddelat att de vill stänga skolan. Svaret kommer någon gång i höst.

Nu kliver det kommunala bostadsbolaget i Vänersborg, Fastighets AB, in och vill köpa skolan, skriver TTela på sin webb. Frågan kommer att tas upp i bolagets styrelse den 18 maj.

Marie Dahlin, styrelseordförande i Fastighets AB Vänersborg och kommunalråd, kan i dagsläget inte gå in på prislappen men pratar om ”stora pengar”. Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen har gjort en värdering men den är än så länge belagd med sekretess.

– Regionen har inte sagt ja än men de ser oss som en potentiell köpare, säger Marie Dahlin.

Bolaget planerar att fortsätta driva ett naturbruksgymnasium.

Dalslänningen har tidigare skrivit om att Dalslands naturbruksgymnasium AB har ansökt om att bedriva fristående gymnasieskola vid Dalslands naturbruksgymnasium i Vänersborgs kommun, läsåret 2017/18. Det efter att Västra Götalandsregionen meddelat att de vill stänga skolan. Svaret kommer någon gång i höst.

Nu kliver det kommunala bostadsbolaget i Vänersborg, Fastighets AB, in och vill köpa skolan, skriver TTela på sin webb. Frågan kommer att tas upp i bolagets styrelse den 18 maj.

Marie Dahlin, styrelseordförande i Fastighets AB Vänersborg och kommunalråd, kan i dagsläget inte gå in på prislappen men pratar om ”stora pengar”. Vänersborgs kommun och Västra Götalandsregionen har gjort en värdering men den är än så länge belagd med sekretess.

– Regionen har inte sagt ja än men de ser oss som en potentiell köpare, säger Marie Dahlin.

Bolaget planerar att fortsätta driva ett naturbruksgymnasium.

  • Jessica Eriksson