2016-04-04 18:00

2016-04-04 18:00

Bygga- och bomässa skapade nya kontakter

BENGTSFORS: Stort intresse för nya lägenheter

Ny idé. Golv, fönster, tomter och lägenheter. Det mesta som gick att klämma in under rubriken bygga- och bo fanns på plats i Utvecklingscentrum i lördags när Bengtsfors kommun testade ett nytt koncept.

Det var samhällsbyggnadsenheten som kläckte idén till att arrangera en bygga- och bomässa.

– Vi har kikat lite på andra kommuner som har haft liknande mässor i liten skala och vi tror att det finns ett behov även här, säger Anette Levin, som arbetar som mark- och exploateringsingenjör i Bengtsfors kommun.

Kommunfullmäktiges ordförande Jan Leander (L) invigningstalade. Han pratade bland annat om trenden i boende.

– Nu är det urbanisering och förtätning av stadskärnan som gäller, till och med här i Bengtsfors. Vad blir nästa trend? Hus står ju i många år. Vi bygger för framtiden. Gröna städer talas det om, det vore inte svårt att ordna här, sa han.

Totalt var det cirka 50 utställare. Det var privata företag som sålde allt från golv, uppvärmning och fönster till tjänster och stugor. På plats fanns också banker, försäkringsbolag, fastighetsförmedlare samt myndigheter.

– Vi har valt att inte ha några programpunkter under dagen utan fokuserar mer på samtalet och att skapa kontakter. Vi ser det som en informationssatsning, säger Anette Levin.

Från den kommunala sidan deltog flera verksamheter, bland annat Bengtsforshus.

I bostadsbolagets monter stod besökarna Birgitta Båth och Eva Paulsson. De är två av de 45 personer som köar till Hagalund, det nya lägenhetshuset på Kunghällsplan med 16 lägenheter. De bor i dag med respektive i villa.

– Men vi orkar inte med längre. Treorna tycker vi är ett bra alternativ, säger de.

Pär Nilsson, vd för Bengtsforshus, säger att intresset varit stort för lägenheterna.

– Mycket större än vi hade trott. Inom en snar framtid kommer vi att informera de som står i kön om hyresnivån, säger han.

Daniel Hedström var en av utställarna. Han driver ett byggföretag i Bäckefors och tycker att mässan var en god idé.

– Jag har tidigare varit med på mässan i Vänersborg och min erfarenhet är att det ofta ger många kontakter. Det kanske inte ger jobb direkt, men det händer att vi blir kontaktade senare av besökare vi har pratat med på mässor. Mer sånt här! säger han.

Det var samhällsbyggnadsenheten som kläckte idén till att arrangera en bygga- och bomässa.

– Vi har kikat lite på andra kommuner som har haft liknande mässor i liten skala och vi tror att det finns ett behov även här, säger Anette Levin, som arbetar som mark- och exploateringsingenjör i Bengtsfors kommun.

Kommunfullmäktiges ordförande Jan Leander (L) invigningstalade. Han pratade bland annat om trenden i boende.

– Nu är det urbanisering och förtätning av stadskärnan som gäller, till och med här i Bengtsfors. Vad blir nästa trend? Hus står ju i många år. Vi bygger för framtiden. Gröna städer talas det om, det vore inte svårt att ordna här, sa han.

Totalt var det cirka 50 utställare. Det var privata företag som sålde allt från golv, uppvärmning och fönster till tjänster och stugor. På plats fanns också banker, försäkringsbolag, fastighetsförmedlare samt myndigheter.

– Vi har valt att inte ha några programpunkter under dagen utan fokuserar mer på samtalet och att skapa kontakter. Vi ser det som en informationssatsning, säger Anette Levin.

Från den kommunala sidan deltog flera verksamheter, bland annat Bengtsforshus.

I bostadsbolagets monter stod besökarna Birgitta Båth och Eva Paulsson. De är två av de 45 personer som köar till Hagalund, det nya lägenhetshuset på Kunghällsplan med 16 lägenheter. De bor i dag med respektive i villa.

– Men vi orkar inte med längre. Treorna tycker vi är ett bra alternativ, säger de.

Pär Nilsson, vd för Bengtsforshus, säger att intresset varit stort för lägenheterna.

– Mycket större än vi hade trott. Inom en snar framtid kommer vi att informera de som står i kön om hyresnivån, säger han.

Daniel Hedström var en av utställarna. Han driver ett byggföretag i Bäckefors och tycker att mässan var en god idé.

– Jag har tidigare varit med på mässan i Vänersborg och min erfarenhet är att det ofta ger många kontakter. Det kanske inte ger jobb direkt, men det händer att vi blir kontaktade senare av besökare vi har pratat med på mässor. Mer sånt här! säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.