2016-04-03 13:33

2016-04-03 13:33

Polisen varnar för guldförsäljare

Polisen i västra Fyrbodal har den senaste tiden fått flera rapporter om guldförsäljare, även kallade vägpirater, längs E 6:an.

Senast nu i helgen när de ska ha setts nära Strömstad. Guldförsäljarna brukar försöka stoppa fordon genom falska bensinstopp eller låtsas att någon är skadad. Bilister som stannar får erbjudande om guld i utbyte mot bensin eller kontanter. Enligt polisen har vissa av dessa personer uppvisat aggressivt beteende om de blivit nekade hjälp. Polisen uppmanar därför att inte stanna och att istället kontakta polisen, som också är intresserade av bilarnas registreringsnummer.

Senast nu i helgen när de ska ha setts nära Strömstad. Guldförsäljarna brukar försöka stoppa fordon genom falska bensinstopp eller låtsas att någon är skadad. Bilister som stannar får erbjudande om guld i utbyte mot bensin eller kontanter. Enligt polisen har vissa av dessa personer uppvisat aggressivt beteende om de blivit nekade hjälp. Polisen uppmanar därför att inte stanna och att istället kontakta polisen, som också är intresserade av bilarnas registreringsnummer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.