2016-04-01 13:29

2016-04-01 13:29

Många aprilskämt i år

DALSLAND: Blå gammelgård och torrläggning

I år dök det upp många aprilskämt i tidningar och på sociala medier. Dals-Ed och Melleruds kommuner gick till exempel ut med egna inslag.

Dalslänningen har botaniserat bland några. Dals-Ed kungör att Lilla Lee ska torrläggas, bland annat på grund av kräftpest. Därför blir där inga bad i sommar. Melleruds kommun berättar att kungabesöket nästa vecka förlängs då kungen ska övernatta i en sjöstuga i Sunnanå. Dalslands ballongklubb kan förtälja att Bengtsfors kommun numer är stor sponsor med egen luftballong och facebookgruppen Nutida Bengtsfors i bild publicerar en fin bild av en nymålad Gammelgården. Gruppen Bengtsfors kommun förr har däremot en riktigt gammal bild från Herrenäs.

Radio Väst rapporterade om att Länsstyrelsen stoppar alkoholförsäljning ett par veckor kring Valborgshelgen. NWT rapporterade om räkodling i insjön Värmeln, och GP meddelar att nya höghus ska byggas i Slottsskogen. Dalslänningen hade också ett aprilskämt i dag, och faktiskt finns det också en insändare. Har ni hittat dem?

Dalslänningen har botaniserat bland några. Dals-Ed kungör att Lilla Lee ska torrläggas, bland annat på grund av kräftpest. Därför blir där inga bad i sommar. Melleruds kommun berättar att kungabesöket nästa vecka förlängs då kungen ska övernatta i en sjöstuga i Sunnanå. Dalslands ballongklubb kan förtälja att Bengtsfors kommun numer är stor sponsor med egen luftballong och facebookgruppen Nutida Bengtsfors i bild publicerar en fin bild av en nymålad Gammelgården. Gruppen Bengtsfors kommun förr har däremot en riktigt gammal bild från Herrenäs.

Radio Väst rapporterade om att Länsstyrelsen stoppar alkoholförsäljning ett par veckor kring Valborgshelgen. NWT rapporterade om räkodling i insjön Värmeln, och GP meddelar att nya höghus ska byggas i Slottsskogen. Dalslänningen hade också ett aprilskämt i dag, och faktiskt finns det också en insändare. Har ni hittat dem?

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.