2016-03-22 06:00

2016-03-22 06:00

Oklart om försäljning

FÄRGELANDA: Försäljning av Björnhuset dröjer

Försäljningen av Björnhuset drar ut på tiden. Avsiktsförklaringen är inte underskriven och Färgelanda kommun inväntar dokument som kan garantera att företaget kan finansiera affären.

Som Dalslänningen kunde berätta i januari är ett företag intresserat av att köpa livsmedelsklustret Björnhuset i Färgelanda.

I februari klubbade kommunstyrelsen i Färgelanda en avsiktsförklaring som bland annat omfattar köpeskillingen på 12 miljoner kronor, krav på att köparen ska stå för den ombyggnation som sker i fastigheten för att rymma nya hyresgäster, att en handpenning på 5 procent av priset ska betalas när avsiktsförklaringen är påskriven och att köpet ska vara klart senast den 30 september.

Dock är den ännu inte underskriven.

Väntar på dokument

Ulla Börjesson (S) meddelade i förra veckan att ett besked skulle komma i slutet av veckan, men så blev inte fallet.

– Vi är fortfarande inte riktigt färdiga, säger hon.

Färgelanda kommun inväntar ytterligare dokument.

– Det är en stor affär och för att det här ska hålla på sikt vi vill vara garanterade att intressenten kan finansiera köpet. Det finns inget i dagsläget som tyder på att så inte är fallet och företaget är fortfarande intresserade av att köpa, säger Ulla Börjesson.

Kf har sista ordet

Hon hoppas att avsiktsförklaringen kan vara underskriven under första halvan av april. Det slutgiltiga beslutet om försäljning fattas av kommunfullmäktige.

Vem som är intressenten vill Ulla Börjesson inte kommentera förrän avsiktsförklaringen är påskriven.

Som Dalslänningen kunde berätta i januari är ett företag intresserat av att köpa livsmedelsklustret Björnhuset i Färgelanda.

I februari klubbade kommunstyrelsen i Färgelanda en avsiktsförklaring som bland annat omfattar köpeskillingen på 12 miljoner kronor, krav på att köparen ska stå för den ombyggnation som sker i fastigheten för att rymma nya hyresgäster, att en handpenning på 5 procent av priset ska betalas när avsiktsförklaringen är påskriven och att köpet ska vara klart senast den 30 september.

Dock är den ännu inte underskriven.

Väntar på dokument

Ulla Börjesson (S) meddelade i förra veckan att ett besked skulle komma i slutet av veckan, men så blev inte fallet.

– Vi är fortfarande inte riktigt färdiga, säger hon.

Färgelanda kommun inväntar ytterligare dokument.

– Det är en stor affär och för att det här ska hålla på sikt vi vill vara garanterade att intressenten kan finansiera köpet. Det finns inget i dagsläget som tyder på att så inte är fallet och företaget är fortfarande intresserade av att köpa, säger Ulla Börjesson.

Kf har sista ordet

Hon hoppas att avsiktsförklaringen kan vara underskriven under första halvan av april. Det slutgiltiga beslutet om försäljning fattas av kommunfullmäktige.

Vem som är intressenten vill Ulla Börjesson inte kommentera förrän avsiktsförklaringen är påskriven.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.