2016-03-18 10:12

2016-03-18 10:12

Varnar för många stölder av pickuper

VÄSTSVERIGE

Länsförsäkringar Älvsborg har vidtagit den ovanliga åtgärden att gå ut och varna sina kunder som äger pickupen Nissan Navarra för stöldrisk. Enligt Länsförsäkringar är just denna pickup för närvarande utsatt för en stöldvåg.

Under 2015 stals 50 sådana bilar och enbart hittills i år har 18 stulits. Alla av årsmodell 2011 eller nyare. Det gör bilen till den mest stulna i landet just nu trots att den är sällsynt. Bilarna som stjäls försvinner i södra Sverige och hittas så gott som aldrig.

Det har förekommit uppgifter om att terrorister som värvas till organisationer som IS uppmanas att ta med sig pickuper som kan användas, då de lämnar landet. Victor Fridén vid Länsförsäkringar kan dock inte styrka om det finns någon sådan koppling.

Däremot vill han från bolagets sida förmedla tips till ägarna om vad de kan göra för att hindra stölder:

– Försök att variera var du parkerar bilen. Undvik att stå på samma plats varje dag. Ställ bilen i låst garage om du har möjlighet till det. Ett annat tips är att installera spårsändare i bilen.

Under 2015 stals 50 sådana bilar och enbart hittills i år har 18 stulits. Alla av årsmodell 2011 eller nyare. Det gör bilen till den mest stulna i landet just nu trots att den är sällsynt. Bilarna som stjäls försvinner i södra Sverige och hittas så gott som aldrig.

Det har förekommit uppgifter om att terrorister som värvas till organisationer som IS uppmanas att ta med sig pickuper som kan användas, då de lämnar landet. Victor Fridén vid Länsförsäkringar kan dock inte styrka om det finns någon sådan koppling.

Däremot vill han från bolagets sida förmedla tips till ägarna om vad de kan göra för att hindra stölder:

– Försök att variera var du parkerar bilen. Undvik att stå på samma plats varje dag. Ställ bilen i låst garage om du har möjlighet till det. Ett annat tips är att installera spårsändare i bilen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.