2016-03-09 14:30

2016-03-09 14:30

Tävling i konstens alla former

BENGTSFORS/DALS-ED: Ung kultur möts

Den 9 april är det dags för den lokala kulturtävlingen UKM på Odéon i Bengtsfors. I dagsläget är det knappt ett tiotal ungdomar som anmält sig, och Roland Jernberg ser gärna att de blir fler.

Nu är det snart dags för UKM, Ung kultur möts, igen. UKM är en tävling som arrangeras för och av unga i åldern 13–20 år. I år är Bengtsfors ensam arrangör, Dals-Ed har valt att inte delta, och samarbetar med Ungdomsrådet där de också hoppas hitta två personer som vill vara konferencierer.

Det hindrar dock inte unga från Dals-Ed från att vara med.

– I nuläget har vi, förutom Bengtsfors, unga från både Åmål och Dals-Ed som vill vara med, säger Roland Jernberg, kulturchef i Bengtsfors, och påpekar att UKM är öppet för alla konstformer – allt från musicerande till trolleri till målning och skulptering välkomnas.

Från varje lokaltävling skickas bidrag vidare till en regionfinal, för Västra Götalands del arrangeras den i Alingsås den 14–15 maj. Därifrån går sedan 30–40 bidrag vidare till riksfestivalen som även den hålls i Alingsås en månad senare, den 19–22 juni. Där möts totalt 300 unga kulturutövare från hela landet.

Nu är det snart dags för UKM, Ung kultur möts, igen. UKM är en tävling som arrangeras för och av unga i åldern 13–20 år. I år är Bengtsfors ensam arrangör, Dals-Ed har valt att inte delta, och samarbetar med Ungdomsrådet där de också hoppas hitta två personer som vill vara konferencierer.

Det hindrar dock inte unga från Dals-Ed från att vara med.

– I nuläget har vi, förutom Bengtsfors, unga från både Åmål och Dals-Ed som vill vara med, säger Roland Jernberg, kulturchef i Bengtsfors, och påpekar att UKM är öppet för alla konstformer – allt från musicerande till trolleri till målning och skulptering välkomnas.

Från varje lokaltävling skickas bidrag vidare till en regionfinal, för Västra Götalands del arrangeras den i Alingsås den 14–15 maj. Därifrån går sedan 30–40 bidrag vidare till riksfestivalen som även den hålls i Alingsås en månad senare, den 19–22 juni. Där möts totalt 300 unga kulturutövare från hela landet.

  • Jessica Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.