2016-02-24 09:38

2016-02-24 13:45

Dags att plocka skräp

BENGTSFORS: Håll Sverige rent

Nu är det dags för Håll Sverige rents stora skräpplockarkampanj igen. Kampanjen där främst skolor och föreningar plockar skräp i sin närmiljö.

Förra året lockade kampanjen över 800 000 personer runt om i landets kommuner. Bäst var Västra Götaland som hade 265 245 skräpplockare. Nu är det dags igen och Bengtsfors kommun uppmanar därför förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner att de ska anmäla sig för att vara delaktiga i kampen mot skräpet.

I samband med skräpplockardagarna får barnen också lära sig om nedskräpning och återvinning med hjälp av ett pedagogiskt material.

Förra året lockade kampanjen över 800 000 personer runt om i landets kommuner. Bäst var Västra Götaland som hade 265 245 skräpplockare. Nu är det dags igen och Bengtsfors kommun uppmanar därför förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner att de ska anmäla sig för att vara delaktiga i kampen mot skräpet.

I samband med skräpplockardagarna får barnen också lära sig om nedskräpning och återvinning med hjälp av ett pedagogiskt material.

  • Jessica Eriksson