2016-02-19 12:00

2016-02-19 13:49

Ett steg närmare försäljning

FÄRGELANDA: Kan sälja Björnhuset för tolv miljoner kronor

Kommunstyrelsen har godkänt en avsiktsförklaring med målet att sälja Björnhuset. Enligt uppgifter till Dalslänningen ligger köpeskillingen på tolv miljoner kronor.

Som Dalslänningen kunde berätta i januari finns det en ny spekulant på livsmedelsklustret Björnhuset i Färgelanda.

Färgelanda kommun, som äger fastigheten, har försökt att sälja fastigheten tidigare utan resultat. Senast år 2014, men efter att problematiken med det omfattande fettutsläppet från fastigheten hade uppdagats, sänkte intressenten budet på fastigheten från 11 miljoner till 10,5 miljoner.

För lite, tyckte kommunstyrelsen och det blev därför aldrig någon affär.

Sedan dess har politikerna varit tydliga med att arbetet med att hyra ut de tomma lokalerna i fastigheten ska prioriteras före försäljning. Men när den nuvarande spekulanten visade intresse ändrade sig politikerna.

Kommunstyrelsenklubbade i onsdags en avsiktsförklaring mellan parterna.

Klart i september

Den omfattar bland annat köpeskillingen, som enligt uppgifter till Dalslänningen ligger på tolv miljoner kronor. Den innehåller också krav på att köparen ska stå för den ombyggnation som sker i fastigheten för att rymma nya hyresgäster, att en handpenning på 5 procent av priset ska betalas när avsiktsförklaringen är påskriven och att köpet ska vara klart senast den 30 september.

– Det här är en stor affär och det är viktigt att båda parter känner sig trygga i den, säger Ulla Börjesson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vem som är intressenten vill hon inte kommentera förrän avsiktsförklaringen är påskriven.

Det slutgiltiga beslutet om försäljning fattas av kommunfullmäktige.

Sedan tidigare står det klart att mejeriet Dalsspira ska flytta in i Björnhusets lokaler. Klart är nu också att företaget Torggummans ägg, som har verksamhet i fastigheten i dag, kommer att hyra mer yta i Björnhuset för lager.

Kommunstyrelsen godkände därmed företagens nya hyreskontrakt.

Som Dalslänningen kunde berätta i januari finns det en ny spekulant på livsmedelsklustret Björnhuset i Färgelanda.

Färgelanda kommun, som äger fastigheten, har försökt att sälja fastigheten tidigare utan resultat. Senast år 2014, men efter att problematiken med det omfattande fettutsläppet från fastigheten hade uppdagats, sänkte intressenten budet på fastigheten från 11 miljoner till 10,5 miljoner.

För lite, tyckte kommunstyrelsen och det blev därför aldrig någon affär.

Sedan dess har politikerna varit tydliga med att arbetet med att hyra ut de tomma lokalerna i fastigheten ska prioriteras före försäljning. Men när den nuvarande spekulanten visade intresse ändrade sig politikerna.

Kommunstyrelsenklubbade i onsdags en avsiktsförklaring mellan parterna.

Klart i september

Den omfattar bland annat köpeskillingen, som enligt uppgifter till Dalslänningen ligger på tolv miljoner kronor. Den innehåller också krav på att köparen ska stå för den ombyggnation som sker i fastigheten för att rymma nya hyresgäster, att en handpenning på 5 procent av priset ska betalas när avsiktsförklaringen är påskriven och att köpet ska vara klart senast den 30 september.

– Det här är en stor affär och det är viktigt att båda parter känner sig trygga i den, säger Ulla Börjesson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vem som är intressenten vill hon inte kommentera förrän avsiktsförklaringen är påskriven.

Det slutgiltiga beslutet om försäljning fattas av kommunfullmäktige.

Sedan tidigare står det klart att mejeriet Dalsspira ska flytta in i Björnhusets lokaler. Klart är nu också att företaget Torggummans ägg, som har verksamhet i fastigheten i dag, kommer att hyra mer yta i Björnhuset för lager.

Kommunstyrelsen godkände därmed företagens nya hyreskontrakt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.