2016-02-15 16:18

2016-02-15 16:18

Ny lag kan hjälpa

DALSLAND: Träffade Anders Ygeman (S)

Under måndagen träffade kommunalråden från Bengtsfors och Åmål inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera statlig närvaro i Dalsland.

– Om landsbygden ska vara en resurs så måste ju staten ta sitt ansvar. Ministern sa också att åtgärder var på gång med en ny lagstiftning bland annat, utan att gå in på några detaljer, säger Per Eriksson (S), kommunalråd i Bengtsfors.

Med på mötet var också lanthandlaren i Gustavsfors, Ingela Andrée och Jan Pedersen från grannsamverkan i Gustavsfors.

Inrikesministern tyckte det var viktigt att höra hur Dalslandsdelegationen såg på frågan om hur staten och kommunerna bör samverka, men gav inga löften om framtiden.

Det är efter att statens närvaro försvunnit bit för bit efter att arbetsförmedling, försäkringskassa, polis och skatteverk stängt kontor i landskapet som Dalslandsdelegationen ville säga sitt till ministern.

Inga förväntningar

– Jag hade inga förväntningar om att ministern skulle ge några löften om att öppna några polisstationer, men det var viktigt att åka dit och prata vid samma bord. Sedan får vi fortsätta hålla kontakt för att försöka få till en utveckling, säger Per Eriksson.

– Om landsbygden ska vara en resurs så måste ju staten ta sitt ansvar. Ministern sa också att åtgärder var på gång med en ny lagstiftning bland annat, utan att gå in på några detaljer, säger Per Eriksson (S), kommunalråd i Bengtsfors.

Med på mötet var också lanthandlaren i Gustavsfors, Ingela Andrée och Jan Pedersen från grannsamverkan i Gustavsfors.

Inrikesministern tyckte det var viktigt att höra hur Dalslandsdelegationen såg på frågan om hur staten och kommunerna bör samverka, men gav inga löften om framtiden.

Det är efter att statens närvaro försvunnit bit för bit efter att arbetsförmedling, försäkringskassa, polis och skatteverk stängt kontor i landskapet som Dalslandsdelegationen ville säga sitt till ministern.

Inga förväntningar

– Jag hade inga förväntningar om att ministern skulle ge några löften om att öppna några polisstationer, men det var viktigt att åka dit och prata vid samma bord. Sedan får vi fortsätta hålla kontakt för att försöka få till en utveckling, säger Per Eriksson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.