2016-02-08 15:00

2016-02-08 15:35

Utredning nedlagd

BENGTSFORS: Mordbranden i somras

Branden som härjade en fastighet vid Kunghällsvägen i Bengtsfors i somras ser inte ut att få någon förklaring. Polisen har lagt ner utredningen.

– Vi kommer inte vidare och har inte hittat något som gör att vi kan binda någon till det här, säger poliskommissarie Per-Erik Vister.

Branden, som utreddes som en mordbrand, startade i ett förråd i fastigheten. Många nyanlända bor i huset, men just detta förråd hyrs av en gammal Bengtsforsbo, vilket skulle tala emot att det rör sig om ett rasistiskt motiv, menar Per -Erik Vister. Det är heller inte fastställt om det var en mordbrand eller om det rörde sig om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi kommer inte vidare och har inte hittat något som gör att vi kan binda någon till det här, säger poliskommissarie Per-Erik Vister.

Branden, som utreddes som en mordbrand, startade i ett förråd i fastigheten. Många nyanlända bor i huset, men just detta förråd hyrs av en gammal Bengtsforsbo, vilket skulle tala emot att det rör sig om ett rasistiskt motiv, menar Per -Erik Vister. Det är heller inte fastställt om det var en mordbrand eller om det rörde sig om allmänfarlig vårdslöshet.