2016-01-27 14:57

2016-01-27 17:07

Lennart körde fyrhjuling genom isen

ASSLERUD: "Jag var beredd"

Lennart Jansson har upplevt några dramatiska dagar på Sandsjön i Asslerud, halvannan mil väster om Bengtsfors. I torsdags när han var ute och körde på sjön för att mäta isens tjocklek, körde han igenom isen.

Bärgning.

Publicerat av Lennart Jansson den 23 januari 2016

– Det var oftast mellan 16 och 25 centimeter, men sen var det sju och då lämnade jag det området. Men så var det ett ställe där det finns ett värmehål, som de kallar det, där gick det inte så bra. Men jag hann höja snöbladet.

Skosnören och lösa remmar i kläderna hade han sett till att de inte skulle fastna i maskinen, så han var förberedd. Och det gick bra att hoppa av och undvika vaken. ATV:n blev hängande på iskanten i snöbladet, och Lennart hämtade plankor för att staga upp så att maskinen inte skulle försvinna i djupet.

På lördagen hade han byggt en stor bock och med en vinsch lyckades han och några kompisar bärga fyrhjulingen. Nu står maskinen och torkar i ett värmegarage.

Bärgning.

Publicerat av Lennart Jansson den 23 januari 2016

– Det var oftast mellan 16 och 25 centimeter, men sen var det sju och då lämnade jag det området. Men så var det ett ställe där det finns ett värmehål, som de kallar det, där gick det inte så bra. Men jag hann höja snöbladet.

Skosnören och lösa remmar i kläderna hade han sett till att de inte skulle fastna i maskinen, så han var förberedd. Och det gick bra att hoppa av och undvika vaken. ATV:n blev hängande på iskanten i snöbladet, och Lennart hämtade plankor för att staga upp så att maskinen inte skulle försvinna i djupet.

På lördagen hade han byggt en stor bock och med en vinsch lyckades han och några kompisar bärga fyrhjulingen. Nu står maskinen och torkar i ett värmegarage.