2016-01-17 15:42

2016-01-17 15:42

Proppfull bytesmarknad

BENGTSFORS: Succé för Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandets bytesmarknad blev en sällan skådad succé. Utrymmet på Café Strömmen räckte knappt till, och intäkterna blev högre än vanligt.

– Det har varit väldigt många besökare, och rusning efter skridskor nu när det spolats is på olika ställen, berättar Johanna Blüme, en av arrangörerna från Friluftsfrämjandet, medan hon städar efter bytesmarknaden.

En dryg timme tidigare hade det knappt gått att ta sig fram mellan borden på Café Strömmen. Flera hundra besökare hade kommit för att fynda vintersportutrustning. Där fanns asylsökande som letade efter sitt livs första par skridskor och föräldrar till barn som växt ur det de tidigare ärvt av syskon.

– Nästa år får vi fundera på om vi behöver en större lokal, säger Johanna Blüme.

Många hade skänkt utrustning både till marknaden och till den insamling som kommunen anordnade med syfte att bygga upp ett utlåningsförråd. Särskilt mycket kläder hade kommit in. Det mesta kunde säljas, men vissa saker blev kvar efter stängning.

Nöjda besökare

En av besökarna var Angelica Uddén som lämnade bytesmarknaden med famnen full av slalomskidor och pjäxor.

– Jag visste inte riktigt vad jag var ute efter när jag kom hit, men slalomutrustning var intressant. Det är det som är dyrt att köpa nytt, säger hon.

Årets bytesmarknad var den första hon besökt på flera år, men förr var hon en återkommande besökare och hon är mycket nöjd med arrangemanget.

– Det är kanonbra! Och så mycket folk att man knappt får plats. De kanske behöver en ny lokal till nästa år, säger Angelica Uddén.

Välgörenhet

När pengarna var räknade kunde man notera en ovanligt stor ”vinst”. Efter att pengar betalats till de som lämnat in varor för försäljning blev det 4 500 kronor över tack vare den provision Friluftsfrämjandet tar up för att täcka annonskostnader. Överskottet kommer att skänkas till UNHCR.

– Det har varit väldigt många besökare, och rusning efter skridskor nu när det spolats is på olika ställen, berättar Johanna Blüme, en av arrangörerna från Friluftsfrämjandet, medan hon städar efter bytesmarknaden.

En dryg timme tidigare hade det knappt gått att ta sig fram mellan borden på Café Strömmen. Flera hundra besökare hade kommit för att fynda vintersportutrustning. Där fanns asylsökande som letade efter sitt livs första par skridskor och föräldrar till barn som växt ur det de tidigare ärvt av syskon.

– Nästa år får vi fundera på om vi behöver en större lokal, säger Johanna Blüme.

Många hade skänkt utrustning både till marknaden och till den insamling som kommunen anordnade med syfte att bygga upp ett utlåningsförråd. Särskilt mycket kläder hade kommit in. Det mesta kunde säljas, men vissa saker blev kvar efter stängning.

Nöjda besökare

En av besökarna var Angelica Uddén som lämnade bytesmarknaden med famnen full av slalomskidor och pjäxor.

– Jag visste inte riktigt vad jag var ute efter när jag kom hit, men slalomutrustning var intressant. Det är det som är dyrt att köpa nytt, säger hon.

Årets bytesmarknad var den första hon besökt på flera år, men förr var hon en återkommande besökare och hon är mycket nöjd med arrangemanget.

– Det är kanonbra! Och så mycket folk att man knappt får plats. De kanske behöver en ny lokal till nästa år, säger Angelica Uddén.

Välgörenhet

När pengarna var räknade kunde man notera en ovanligt stor ”vinst”. Efter att pengar betalats till de som lämnat in varor för försäljning blev det 4 500 kronor över tack vare den provision Friluftsfrämjandet tar up för att täcka annonskostnader. Överskottet kommer att skänkas till UNHCR.