2016-01-15 06:00

2016-01-15 06:00

"Jag har inte gjort något fel"

LAXARBY

Helena Johannesson fortsätter att bestrida brott och säger att bolaget sålts vidare genom en mellanhand till de nya ägarna av Laxarby Taxi.

– Jag trodde inte att jag redovisade intäkterna på något felaktigt sätt och från revisionsbyrån fick jag heller inga indikationer på att något fel skulle ha begåtts. Därför har vi överklagat både fängelsedomen och domen om näringsförbud till hovrätten, säger Helena Johannesson.

Ägarbytet skedde nu vid årsskiftet.

– Jag stod från och med maj månad 2015 inte heller längre som ägare av Laxarby Taxi utan det gjorde min far Bengt Johannesson och Lena Pettersson.

Varför?

– Jag ansåg att jag inte hade mer att ge i bolaget, särskilt inte efter att vi blev av med avtalet om samhällsbetalda resor med Västtrafik. Men jag stannade kvar som anställd fram tills de nya ägarna tog över.

Vad gör du i dag?

– Jag har fått ett nytt jobb som kontorsanställd i Uddevalla.

Hur stort belopp såldes Laxarby Taxi för till de nya ägarna?

– Det tänker jag inte säga, men det var ett sexsiffrigt belopp.

Uppgörelsen kan ju ses som ett sätt att försöka undkomma att betala företagsboten. Vad säger du om det?

– Nej, de nya ägarna var mycket väl medvetna om att den här företagsboten fanns när de tog över bolaget. Så det är inget konstigt. Det är som när man säljer en bil och berättar för den nya köparen vilka fel och brister den har. Vi klarade inte av att driva bolaget vidare och valde därför att sälja företaget.

Men är det inte också viktigt vilka man säljer verksamheten till? Laxarby Taxi har ju varit ditt hjärtebarn i drygt 20 år.

– Ja, så är det. Men det är inget jag kan behålla till vilket pris som helst. Vid 52 års ålder har jag några år kvar att leva och nu vill jag gå vidare. Det är återigen liknelsen med bilen som man säljer, säger Helena Johannesson.

– Jag trodde inte att jag redovisade intäkterna på något felaktigt sätt och från revisionsbyrån fick jag heller inga indikationer på att något fel skulle ha begåtts. Därför har vi överklagat både fängelsedomen och domen om näringsförbud till hovrätten, säger Helena Johannesson.

Ägarbytet skedde nu vid årsskiftet.

– Jag stod från och med maj månad 2015 inte heller längre som ägare av Laxarby Taxi utan det gjorde min far Bengt Johannesson och Lena Pettersson.

Varför?

– Jag ansåg att jag inte hade mer att ge i bolaget, särskilt inte efter att vi blev av med avtalet om samhällsbetalda resor med Västtrafik. Men jag stannade kvar som anställd fram tills de nya ägarna tog över.

Vad gör du i dag?

– Jag har fått ett nytt jobb som kontorsanställd i Uddevalla.

Hur stort belopp såldes Laxarby Taxi för till de nya ägarna?

– Det tänker jag inte säga, men det var ett sexsiffrigt belopp.

Uppgörelsen kan ju ses som ett sätt att försöka undkomma att betala företagsboten. Vad säger du om det?

– Nej, de nya ägarna var mycket väl medvetna om att den här företagsboten fanns när de tog över bolaget. Så det är inget konstigt. Det är som när man säljer en bil och berättar för den nya köparen vilka fel och brister den har. Vi klarade inte av att driva bolaget vidare och valde därför att sälja företaget.

Men är det inte också viktigt vilka man säljer verksamheten till? Laxarby Taxi har ju varit ditt hjärtebarn i drygt 20 år.

– Ja, så är det. Men det är inget jag kan behålla till vilket pris som helst. Vid 52 års ålder har jag några år kvar att leva och nu vill jag gå vidare. Det är återigen liknelsen med bilen som man säljer, säger Helena Johannesson.