2016-01-14 10:18

2016-01-14 10:18

Frihetsberövande och misshandel i Långed

DALS LÅNGED

En man i 40-årsåldern från Bengtsfors kommun har anhållits misstänkt för att ha tvingat in en kvinna i en bil och misshandlat henne.

Händelsen ska ha skett under onsdagseftermiddagen i Dals Långed. Mannen och kvinnan ska vara i en nära relation med varandra, men exakt vilken relation de har är oklart.

Polisen är ännu förtegen kring händelsen.

– Händelseförloppet vill jag inte uttala mig om eftersom vi har en del personer att förhöra, säger Magnus Wallin, tillförordnat utredningsbefäl vid Dalslandspolisen.

Gripandet av 40-åringen gick odramatiskt till, och efter förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Vad misshandeln ska ha bestått i, och i vilken ordning händelserna ska ha skett, är också oklart. Under torsdagen kommer ytterligare förhör att hållas.

Enligt Brottsförebyggande rådet utsätts var femte person någon gång i livet för fysiskt eller psykiskt våld i en nära relation. När det gäller fysiskt våld har 15 procent av landets kvinnor utsatts för det någon gång i livet, respektive 8,1 procent av männen, enligt Brottsförebyggande rådets nationella kartläggning av brott i nära relationer från 2014.

Händelsen ska ha skett under onsdagseftermiddagen i Dals Långed. Mannen och kvinnan ska vara i en nära relation med varandra, men exakt vilken relation de har är oklart.

Polisen är ännu förtegen kring händelsen.

– Händelseförloppet vill jag inte uttala mig om eftersom vi har en del personer att förhöra, säger Magnus Wallin, tillförordnat utredningsbefäl vid Dalslandspolisen.

Gripandet av 40-åringen gick odramatiskt till, och efter förhör beslutade åklagare att mannen skulle anhållas. Vad misshandeln ska ha bestått i, och i vilken ordning händelserna ska ha skett, är också oklart. Under torsdagen kommer ytterligare förhör att hållas.

Enligt Brottsförebyggande rådet utsätts var femte person någon gång i livet för fysiskt eller psykiskt våld i en nära relation. När det gäller fysiskt våld har 15 procent av landets kvinnor utsatts för det någon gång i livet, respektive 8,1 procent av männen, enligt Brottsförebyggande rådets nationella kartläggning av brott i nära relationer från 2014.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.