2016-01-13 11:13

2016-01-13 11:13

Män ännu inte knutna till stöld

BENGTSFORS: Polisen söker stöldoffer

De tre män som greps misstänkta för stölder i Bengtsfors förra veckan har ännu inte kunnat knytas till något specifikt brott, men polisen fortsätter att arbeta med fallet.

Det var sent på kvällen den 7 januari som polisen stoppade två bilar och grep sammanlagt tre personer på olika platser mellan Bengtsfors och Billingsfors. Två av männen hade tidigare på kvällen setts på industriområdet på Sidan södra i Bengtsfors, där de misstänks ha försökt stjäla en bil. Något som dock kan vara svårt att leda i bevis eftersom ingen av männen faktiskt setts i bilen.

Däremot har polisen lyckats kartlägga de tre personernas kopplingar till varandra.

– De kommer från Uddevalla och känner varandra, det vet vi, säger Svante Jarl vid polisen i Mellerud.

Narkotikapåverkade

I en av bilarna befann sig en man i 40-årsåldern och en i 25-årsåldern. I den andra ytterligare en man i 40-årsåldern. Båda förarna misstänks ha varit narkotikapåverkade, polisen inväntar fortfarande analyssvaren, och en av dem ska ha saknat körkort.

I bilarna hittade polisen misstänkt stöldgods, vilket väckte misstankar om att ytterligare brott begåtts. Godset har dock inte kunnat knytas till någon anmäld stöld, och på fredagen släpptes de tre männen ur häktet. Misstankarna kvarstår dock.

– Som det är nu så väntar vi på om det är någon målsägande som blivit av med grejer som vi kan knyta till det som vi har tagit i beslag, säger Svante Jarl. Men om vi inte får någon målsägande så får männen tillbaka godset.

Det var sent på kvällen den 7 januari som polisen stoppade två bilar och grep sammanlagt tre personer på olika platser mellan Bengtsfors och Billingsfors. Två av männen hade tidigare på kvällen setts på industriområdet på Sidan södra i Bengtsfors, där de misstänks ha försökt stjäla en bil. Något som dock kan vara svårt att leda i bevis eftersom ingen av männen faktiskt setts i bilen.

Däremot har polisen lyckats kartlägga de tre personernas kopplingar till varandra.

– De kommer från Uddevalla och känner varandra, det vet vi, säger Svante Jarl vid polisen i Mellerud.

Narkotikapåverkade

I en av bilarna befann sig en man i 40-årsåldern och en i 25-årsåldern. I den andra ytterligare en man i 40-årsåldern. Båda förarna misstänks ha varit narkotikapåverkade, polisen inväntar fortfarande analyssvaren, och en av dem ska ha saknat körkort.

I bilarna hittade polisen misstänkt stöldgods, vilket väckte misstankar om att ytterligare brott begåtts. Godset har dock inte kunnat knytas till någon anmäld stöld, och på fredagen släpptes de tre männen ur häktet. Misstankarna kvarstår dock.

– Som det är nu så väntar vi på om det är någon målsägande som blivit av med grejer som vi kan knyta till det som vi har tagit i beslag, säger Svante Jarl. Men om vi inte får någon målsägande så får männen tillbaka godset.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.