2016-01-12 06:00

2016-01-12 06:00

Spekulant på Björnhuset

FÄRGELANDA: Beredd att sälja för 15 miljoner kronor

Sälja? Ett företag har visat intresse av att köpa livsmedelsklustret Björnhuset i Färgelanda.
– Den kunskap vi har om företaget gör att vi ställer oss positiva till en försäljning, säger Ulla Börjesson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Nu återstår det att se om en försäljning går i lås. Det är inte första försöket.

Senast när ett företag visade intresse av att köpa fastigheten var år 2014. Efter att problematiken med det omfattande fettutsläppet från fastigheten hade uppdagats, sänkte intressenten budet på fastigheten från 11 miljoner till 10,5 miljoner.

För lite tyckte kommunstyrelsen och kort sammanfattat blev det aldrig någon affär.

Politikerna har sedan dess varit tydliga med att arbetet med att hyra ut de tomma lokalerna i fastigheten ska gå före letandet av en eventuell köpare. Tills nu.

Ulla Börjesson vill inte kommentera vad det är för företag som under senhösten meddelat att de är intresserade av att köpa Björnhuset.

– Det är ett svenskt företag och det har sin bas på annan ort än Färgelanda. Mer kan jag inte säga i nuläget. Vi ville först inte sälja, men vi har mycket kunskap om företaget som vill köpa, bland annat att en försäljning skulle innebära att de arbetstillfällen som finns i huset säkerställs, säger hon.

15 miljoner

Diskussion pågår med det intresserade företaget.

– Vi tycker att 15 miljoner kronor är en rimlig summa för fastigheten, plus de investeringar som ska göras för att anpassa lokalerna till nya hyresgäster. Vi hoppas få veta om det blir ett ja eller om vi ska gå vidare på något annat sätt innan vår ekonomichef, som sköter förhandlingarna, slutar i slutet av februari, säger Ulla Börjesson.

Nu återstår det att se om en försäljning går i lås. Det är inte första försöket.

Senast när ett företag visade intresse av att köpa fastigheten var år 2014. Efter att problematiken med det omfattande fettutsläppet från fastigheten hade uppdagats, sänkte intressenten budet på fastigheten från 11 miljoner till 10,5 miljoner.

För lite tyckte kommunstyrelsen och kort sammanfattat blev det aldrig någon affär.

Politikerna har sedan dess varit tydliga med att arbetet med att hyra ut de tomma lokalerna i fastigheten ska gå före letandet av en eventuell köpare. Tills nu.

Ulla Börjesson vill inte kommentera vad det är för företag som under senhösten meddelat att de är intresserade av att köpa Björnhuset.

– Det är ett svenskt företag och det har sin bas på annan ort än Färgelanda. Mer kan jag inte säga i nuläget. Vi ville först inte sälja, men vi har mycket kunskap om företaget som vill köpa, bland annat att en försäljning skulle innebära att de arbetstillfällen som finns i huset säkerställs, säger hon.

15 miljoner

Diskussion pågår med det intresserade företaget.

– Vi tycker att 15 miljoner kronor är en rimlig summa för fastigheten, plus de investeringar som ska göras för att anpassa lokalerna till nya hyresgäster. Vi hoppas få veta om det blir ett ja eller om vi ska gå vidare på något annat sätt innan vår ekonomichef, som sköter förhandlingarna, slutar i slutet av februari, säger Ulla Börjesson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.