2016-01-12 06:00

2016-01-12 06:00

Butiker byter lokaler med varandra

BENGTSFORS: Saker och ting och Korvens villa

Korvens villa var för trångbodda. Saker och ting har för stor yta.
Problemen löstes genom att butikerna bytte lokaler med varandra.

– Jag letade efter något större och Kerstin Olofsson på Saker och ting letade efter något mindre. Därför löste vi det så att jag tog över hennes lokal och hon tog min, säger Bernd Mösser på Korvens villa.

Behövde utöka

Han berättar att verksamheten under sista året har gått bra, särskilt luncherna.

– Därför kände jag ett behov av att utöka.

Vid sidan av matservering erbjuder också Korvens villa delikatesser och ett sortiment av olika tyska korvar och andra pålägg.

– Den biten har inte gått lika bra på sista tiden eftersom jag har tillbringat mycket tid i köket en trappa ner och det blir lättare att serva kunderna nu, säger Bernd Mösser.

Nyanställning

Just nu pågår renovering av lokalerna bredvid Systembolaget. I februari beräknas Korvens villa kunna nyöppna.

– Det blir jag och en anställd. I maj–juni tror jag att jag kommer att behöva en timanställd till.

De tidigare 60 kvadratmetrarna kommer att dubbleras och det blir plats för 40 sittplatser.

– Vi kommer att erbjuda samma sortiment och produkter som tidigare med cirka femton lunchrätter. Kanske kommer vi också att kunna erbjuda bröd som vi bakar själva, säger Bernd Mösser.

Kerstin Olofsson kände för sin del att lokalerna på Berglunds gränd bredvid Systembolaget blivit för stora för hennes verksamhet och att det var ett bra tillfälle nu när Korvens villa behövde större ytor.

Lagom för sortimentet

– De nya lokalerna på Storgatan passar mig perfekt. Det är lagom för mitt sortiment med presentsaker, kläder och smycken, säger Kerstin Olofsson.

– Jag letade efter något större och Kerstin Olofsson på Saker och ting letade efter något mindre. Därför löste vi det så att jag tog över hennes lokal och hon tog min, säger Bernd Mösser på Korvens villa.

Behövde utöka

Han berättar att verksamheten under sista året har gått bra, särskilt luncherna.

– Därför kände jag ett behov av att utöka.

Vid sidan av matservering erbjuder också Korvens villa delikatesser och ett sortiment av olika tyska korvar och andra pålägg.

– Den biten har inte gått lika bra på sista tiden eftersom jag har tillbringat mycket tid i köket en trappa ner och det blir lättare att serva kunderna nu, säger Bernd Mösser.

Nyanställning

Just nu pågår renovering av lokalerna bredvid Systembolaget. I februari beräknas Korvens villa kunna nyöppna.

– Det blir jag och en anställd. I maj–juni tror jag att jag kommer att behöva en timanställd till.

De tidigare 60 kvadratmetrarna kommer att dubbleras och det blir plats för 40 sittplatser.

– Vi kommer att erbjuda samma sortiment och produkter som tidigare med cirka femton lunchrätter. Kanske kommer vi också att kunna erbjuda bröd som vi bakar själva, säger Bernd Mösser.

Kerstin Olofsson kände för sin del att lokalerna på Berglunds gränd bredvid Systembolaget blivit för stora för hennes verksamhet och att det var ett bra tillfälle nu när Korvens villa behövde större ytor.

Lagom för sortimentet

– De nya lokalerna på Storgatan passar mig perfekt. Det är lagom för mitt sortiment med presentsaker, kläder och smycken, säger Kerstin Olofsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.