2016-01-01 16:14

2016-01-01 16:14

Många inbrott under nyårsnatten

POLISÄRENDEN: En anmälan från Billingsfors

En person stoppade ett pågående inbrott i en grannlägenhet på Baståsvägen i Billingsfors under nyårsnatten. Nu flaggar polisen för att det är ovanligt många inbrott i Västra Götaland. Det kan tyda på att en eller flera ligor är i farten.

Det var klockan 3 på nyårsnatten som en person vaknade av att någon försökte ta sig in i grannens lägenhet. Det var ingen hemma i den aktuella lägenheten, men när grannen som vaknade gick ut för att se vad som hände, sprang en person snabbt därifrån.

Kvar lämnade inbrottstjuven en sönderslagen ruta i en dörr. Men personen ska inte ha hunnit gå in i lägenheten.

Ovanligt många

Enligt en slagning på inbrott i Västra Götaland som polisen gjort, hade det från midnatt fram till 14.30 på nyårsdagen kommit in inte mindre än 52 anmälningar som handlar om inbrott i bostad eller andra lokaler.

Framför allt är det Storgöteborg som är drabbat, men sex anmälningar gäller Fyrbodalområdet.

”Det finns anledning att be om tillsyn till hemmet om man är bortrest” uppmanar polisens ledningscentral i Västra Götaland.

Stefan Gustavsson vid centralen utvecklar:

– Det är ju allmänt känt att svensken åker bort över nyår och ofta är borta några dagar, och då öppnar sig möjligheter för de som sysslar med sån här verksamhet att begå bostadsinbrott.

Han är rädd för att det kan ramla in ytterligare anmälningar, när människor återkommer till sina hem efter att ha varit bortresta.

Det var klockan 3 på nyårsnatten som en person vaknade av att någon försökte ta sig in i grannens lägenhet. Det var ingen hemma i den aktuella lägenheten, men när grannen som vaknade gick ut för att se vad som hände, sprang en person snabbt därifrån.

Kvar lämnade inbrottstjuven en sönderslagen ruta i en dörr. Men personen ska inte ha hunnit gå in i lägenheten.

Ovanligt många

Enligt en slagning på inbrott i Västra Götaland som polisen gjort, hade det från midnatt fram till 14.30 på nyårsdagen kommit in inte mindre än 52 anmälningar som handlar om inbrott i bostad eller andra lokaler.

Framför allt är det Storgöteborg som är drabbat, men sex anmälningar gäller Fyrbodalområdet.

”Det finns anledning att be om tillsyn till hemmet om man är bortrest” uppmanar polisens ledningscentral i Västra Götaland.

Stefan Gustavsson vid centralen utvecklar:

– Det är ju allmänt känt att svensken åker bort över nyår och ofta är borta några dagar, och då öppnar sig möjligheter för de som sysslar med sån här verksamhet att begå bostadsinbrott.

Han är rädd för att det kan ramla in ytterligare anmälningar, när människor återkommer till sina hem efter att ha varit bortresta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.