2015-12-29 15:36

2015-12-29 15:36

Åtal för tvång och misshandel

BENGTSFORS: Våldsam natt slutar i åtal för fyra

Efter en natt fylld med våld, insparkade dörrar och hot ställs nu fyra män från Ed, Bengtsfors och Svanskog inför rätta vid Vänersborgs tingsrätt.

Det började på Tingshustorget i Bengtsfors sent på kvällen den 25 juli 2015. En kille i 17-årsåldern från Bengtsfors kommun började bråka med en jämnårig kille och de båda hamnade på marken. Den andre killen sprang då iväg i riktning mot Sibylla, men blev upphunnen av två kamrater till 17-åringen, en 26-åring boende i Svanskog och en 19-åring från Bengtsfors, som slog honom i ansiktet. Vittnesuppgifter säger att de tre gärningsmännen därefter misshandlade killen med sparkar och slag. Misshandelsoffret tvingades uppsöka vård på Dalslands sjukhus.

Därefter lämnade de tre männen platsen och 17-åringen fortsatte kvällen i folkparken. Där träffade han en 19-åring från Bengtsfors som letade efter en person som han tidigare hamnat i bråk med. Senare på kvällen trängde de sig in i ett hus på Kinadalsvägen där ett antal ungdomar befann sig. Med stryptag och hot ska de ha tvingat en ung kille att visa dem vägen hem till personen de letade efter.

Under hot visade den unge killen vägen, och en av gärningsmännen sparkade in ytterdörren till det lägenhetshus där personen bor. De ska även ha tvingat den unge killen att sparka sönder lägenhetsdörren, varpå de lämnade platsen.

under tiden hade polis anlänt till Bengtsfors, och de två killarna kunde gripas.

De tre som ska ha misshandlat 17-åringen utanför Sibylla åtalas för detta. 17 åringen åtalas också, tillsammans med 19-åringen, för olaga tvång och skadegörelse.

Det började på Tingshustorget i Bengtsfors sent på kvällen den 25 juli 2015. En kille i 17-årsåldern från Bengtsfors kommun började bråka med en jämnårig kille och de båda hamnade på marken. Den andre killen sprang då iväg i riktning mot Sibylla, men blev upphunnen av två kamrater till 17-åringen, en 26-åring boende i Svanskog och en 19-åring från Bengtsfors, som slog honom i ansiktet. Vittnesuppgifter säger att de tre gärningsmännen därefter misshandlade killen med sparkar och slag. Misshandelsoffret tvingades uppsöka vård på Dalslands sjukhus.

Därefter lämnade de tre männen platsen och 17-åringen fortsatte kvällen i folkparken. Där träffade han en 19-åring från Bengtsfors som letade efter en person som han tidigare hamnat i bråk med. Senare på kvällen trängde de sig in i ett hus på Kinadalsvägen där ett antal ungdomar befann sig. Med stryptag och hot ska de ha tvingat en ung kille att visa dem vägen hem till personen de letade efter.

Under hot visade den unge killen vägen, och en av gärningsmännen sparkade in ytterdörren till det lägenhetshus där personen bor. De ska även ha tvingat den unge killen att sparka sönder lägenhetsdörren, varpå de lämnade platsen.

under tiden hade polis anlänt till Bengtsfors, och de två killarna kunde gripas.

De tre som ska ha misshandlat 17-åringen utanför Sibylla åtalas för detta. 17 åringen åtalas också, tillsammans med 19-åringen, för olaga tvång och skadegörelse.