2015-12-16 09:23

2015-12-16 09:23

Har vargen tagit jakthunden Fjosok?

SKÅPAFORS: Tommy Halvorsson förväntar sig det värsta

Elvaårige jakthunden Fjosok saknas efter jakt sedan i lördags kväll. På söndagen hittades ett dödat rådjur, som fallit offer för en varg. Husse Tommy Halvorsson befarar att hans hund gått samma öde till mötes.

– Jag hörde honom i livet sista gången vid sextiden på lördagskvällen, berättar Tommy Halvorsson.

Han hade varit ute och jagat i området där han bor, i Bodane någon kilometer norr om Skåpafors, och hunden hade drivit ihärdigt.

Framåt sextiden gav Tommy upp, men hunden fortsatte. Det har hänt tidigare att han inte gett upp, och sedan kommit hem framåt kvällen. Men inte nu.

På söndagen åkte Tommy ut och letade i området där Fjosok drivit, tillsammans med kompisar. Där hittade de en död rådjurskilling. Han ringde länsstyrelsens besiktningsman Göte Johansson, som konstaterade att det var varg som dödat rådjuret.

Gps-sändaren fungerade inte eftersom halsbandets batterier hade gått ut. Tommy Halvorsson har varit ute flera gånger efteråt, men inte hittat Fjosok, och han tror inte att hunden lever. Men oavsett det vill han gärna veta vad som har hänt.

– Vi har haft honom i elva år, det är som en familjemedlem. Död eller levande, vi vill verkligen hitta honom.

I helgen gör han ett nytt försök med ett gäng kompisar.

– Jag hörde honom i livet sista gången vid sextiden på lördagskvällen, berättar Tommy Halvorsson.

Han hade varit ute och jagat i området där han bor, i Bodane någon kilometer norr om Skåpafors, och hunden hade drivit ihärdigt.

Framåt sextiden gav Tommy upp, men hunden fortsatte. Det har hänt tidigare att han inte gett upp, och sedan kommit hem framåt kvällen. Men inte nu.

På söndagen åkte Tommy ut och letade i området där Fjosok drivit, tillsammans med kompisar. Där hittade de en död rådjurskilling. Han ringde länsstyrelsens besiktningsman Göte Johansson, som konstaterade att det var varg som dödat rådjuret.

Gps-sändaren fungerade inte eftersom halsbandets batterier hade gått ut. Tommy Halvorsson har varit ute flera gånger efteråt, men inte hittat Fjosok, och han tror inte att hunden lever. Men oavsett det vill han gärna veta vad som har hänt.

– Vi har haft honom i elva år, det är som en familjemedlem. Död eller levande, vi vill verkligen hitta honom.

I helgen gör han ett nytt försök med ett gäng kompisar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.