2015-12-15 06:00

2015-12-15 06:00

Julbord för alla

BENGTSFORS: Hans Sprung står återigen för kostnaderna

För femte året bjuder vd:n Hans Sprung och First Hotel Bengtsfors (tidigare Dalia) in alla som annars firar jul i ensamhet till ett gratis julbord på hotellet.

– Det här är något som har varit väldigt uppskattat och som jag gärna vill fortsätta göra, säger Hans Sprung.

På First Hotel kommer det på julafton mellan klockan elva och fjorton att erbjudas allt ett klassiskt svenskt julbord brukar innehålla med allt vad det månde vara från sill och lax, till skinka och frestelse.

Varför vill du göra detta?

– Det här är inget jag gör för att framhäva mig själv på något vis, utan jag vet bara att det är något som många tycker är en viktig del och då gör jag gärna det. Det är en liten gåva.

Hur mycket kostar det dig?

– Det vet jag inte riktigt. Jag minns inte hur mycket det var ifjol och allt beror på hur många som kommer. Jag vill kunna erbjuda en mötesplats för folk som behöver en sådan under julaftonen. Det är en helg då folk har ett behov av att träffas och umgås, säger han.

Direktören kommer själv att i vanlig ordning finnas på plats. Vid sin sida kommer han också att ha en person som jobbar i köket.

– Det tror jag kommer att räcka. Men det är fler och fler som besöker julbordet.

Hur många besökare har ni på julbordet?

– Minns jag rätt så hade vi fullt ifjol. Det har utvecklats från första årets 20 besökare till fyllda 80 sittplatser under fjolåret.

Hans Sprung meddelar att om någon har frågor angående behov av skjuts eller annat så är det bara att höra av sig.

– Det här är något som har varit väldigt uppskattat och som jag gärna vill fortsätta göra, säger Hans Sprung.

På First Hotel kommer det på julafton mellan klockan elva och fjorton att erbjudas allt ett klassiskt svenskt julbord brukar innehålla med allt vad det månde vara från sill och lax, till skinka och frestelse.

Varför vill du göra detta?

– Det här är inget jag gör för att framhäva mig själv på något vis, utan jag vet bara att det är något som många tycker är en viktig del och då gör jag gärna det. Det är en liten gåva.

Hur mycket kostar det dig?

– Det vet jag inte riktigt. Jag minns inte hur mycket det var ifjol och allt beror på hur många som kommer. Jag vill kunna erbjuda en mötesplats för folk som behöver en sådan under julaftonen. Det är en helg då folk har ett behov av att träffas och umgås, säger han.

Direktören kommer själv att i vanlig ordning finnas på plats. Vid sin sida kommer han också att ha en person som jobbar i köket.

– Det tror jag kommer att räcka. Men det är fler och fler som besöker julbordet.

Hur många besökare har ni på julbordet?

– Minns jag rätt så hade vi fullt ifjol. Det har utvecklats från första årets 20 besökare till fyllda 80 sittplatser under fjolåret.

Hans Sprung meddelar att om någon har frågor angående behov av skjuts eller annat så är det bara att höra av sig.