2015-12-07 09:47

2015-12-07 11:10

Brand i centrala Ed

DALS-ED: Trähus får delvis rivas

Ett flerfamiljshus i centrala Dals-Ed fattade eld i söndags kväll. Vid nio-tiden i morse brann det fortfarande huset.

Den största brandhärden var släckt men det brann fortfarande i isoleringen närmast taket. Senare under förmiddagen anlände en lastbil med container och delar av huset revs för att man skulle kunna komma åt att släcka elden helt.

Det var vid 20-tiden i går kväll som räddningstjänsten fick larmet. Då brann det för fullt i en av lägenheterna i trähuset intill torget. Den lägenheten blev utbränd medan den andra skadades av röken och vattnet från släckningen.

De boende chockades men fick endast lättare rökskador och kunde evakueras från sina lägenheter.

På måndagsmorgonen blossade elden upp igen. Troligen på grund av att blåsten tillförde mycket syre genom de öppna fönstren.

Det är hittills okänt varför det började att brinna.

Den största brandhärden var släckt men det brann fortfarande i isoleringen närmast taket. Senare under förmiddagen anlände en lastbil med container och delar av huset revs för att man skulle kunna komma åt att släcka elden helt.

Det var vid 20-tiden i går kväll som räddningstjänsten fick larmet. Då brann det för fullt i en av lägenheterna i trähuset intill torget. Den lägenheten blev utbränd medan den andra skadades av röken och vattnet från släckningen.

De boende chockades men fick endast lättare rökskador och kunde evakueras från sina lägenheter.

På måndagsmorgonen blossade elden upp igen. Troligen på grund av att blåsten tillförde mycket syre genom de öppna fönstren.

Det är hittills okänt varför det började att brinna.