2015-12-02 16:17

2015-12-02 16:17

Här byggs Eds nästa förskola för 22 miljoner

DALS-ED: Hoppas på inflyttningsklart på Toppen vintern 2016

Förskola. Dals-Eds kommun börjar få lite växtvärk. I nästa vecka invigs den nya förskolan Haga. Men den räcker inte för behovet. Under onsdagen tog kommunstyrelsen beslut om att bygga ytterligare en förskola.

Den 16 december fattar kommunfullmäktige det formella beslutet att satsa 22 miljoner kronor på en ny förskola på Tjädervägen

Den byggs på Toppen, alldeles intill det område på Orrvägen där 30 villatomter håller på att göras i ordning. Där finns en tom yta som i dag är en liten fotbollsplan. Det är där tätorten kan växa och med en förskola in på knutarna räknar man med att de kommunala villatomternas attraktivitet ökar.

Snabba ryck

Planerad inflyttning i den nya förskolan är vintern 2016/2017.

– Då får vi en förskola som är ändamålsenligt byggd utifrån dagens krav för att tillgodose barnens behov, men också personalens arbetsmiljö, säger en glad Björn Lindeberg, förvaltningschef på Fokusförvaltningen.

Glad är också kommunstyrelsens ordförande, Martin Carling (C), som menar att Dals-Ed sällar sig till de kommuner som växer.

– Det ger stora påfrestningar på organisationen och ekonomin. Samtidigt är det positivt att vi växer. Dals-Ed har tidigare i många år varit en kommun som fått planera för minskad befolkning, säger han.

Fem avdelningar

Den nya förskolan får fem avdelningar i bottenplan. På andra våningen blir det plats för dagbarnvårdarnas verksamhet samt personalens utrymmen.

För två av avdelningarna blir det möjlighet att jobba mycket med utomhuspedagogik. Det blir också en möjlighet att kunna satsa på ”nattis”.

Utemiljön ska utformas så att den stimulerar till en aktiverande naturlig miljö.

Ersätter andra lokaler

Den nya förskolan ersätter den barnomsorg som i dag finns på Edsgärdet, Stallbackens förskola och dagbarnvårdarlokalen. På Edsgärdet byggs det om för äldreomsorgen och Stallbacken förskola kan göras om till boende.

– Det handlar också om en ökning av volymen. Med fem avdelningar får vi ytterligare en jämfört med i dag, säger Martin Carling.

Den 16 december fattar kommunfullmäktige det formella beslutet att satsa 22 miljoner kronor på en ny förskola på Tjädervägen

Den byggs på Toppen, alldeles intill det område på Orrvägen där 30 villatomter håller på att göras i ordning. Där finns en tom yta som i dag är en liten fotbollsplan. Det är där tätorten kan växa och med en förskola in på knutarna räknar man med att de kommunala villatomternas attraktivitet ökar.

Snabba ryck

Planerad inflyttning i den nya förskolan är vintern 2016/2017.

– Då får vi en förskola som är ändamålsenligt byggd utifrån dagens krav för att tillgodose barnens behov, men också personalens arbetsmiljö, säger en glad Björn Lindeberg, förvaltningschef på Fokusförvaltningen.

Glad är också kommunstyrelsens ordförande, Martin Carling (C), som menar att Dals-Ed sällar sig till de kommuner som växer.

– Det ger stora påfrestningar på organisationen och ekonomin. Samtidigt är det positivt att vi växer. Dals-Ed har tidigare i många år varit en kommun som fått planera för minskad befolkning, säger han.

Fem avdelningar

Den nya förskolan får fem avdelningar i bottenplan. På andra våningen blir det plats för dagbarnvårdarnas verksamhet samt personalens utrymmen.

För två av avdelningarna blir det möjlighet att jobba mycket med utomhuspedagogik. Det blir också en möjlighet att kunna satsa på ”nattis”.

Utemiljön ska utformas så att den stimulerar till en aktiverande naturlig miljö.

Ersätter andra lokaler

Den nya förskolan ersätter den barnomsorg som i dag finns på Edsgärdet, Stallbackens förskola och dagbarnvårdarlokalen. På Edsgärdet byggs det om för äldreomsorgen och Stallbacken förskola kan göras om till boende.

– Det handlar också om en ökning av volymen. Med fem avdelningar får vi ytterligare en jämfört med i dag, säger Martin Carling.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.