2015-11-30 09:44

2015-11-30 09:44

Lågt intresse för infomöte

HÖGSÄTER: Evakueringsboende öppnar snart

Det var få besökare på det möte som anordnandes i Högsäter förra veckan, för att informera om det evakueringsboende som öppnar inom kort på orten.

Det var i onsdags, förra veckan, som Färgelanda kommun anordnade ett möte i församlingshemmet i Högsäter för att ge information om det evakueringsboende som ska öppna på orten. Cirka 30 personer kommer att tas emot i början av december i det före detta äldreboendet Tallbackens lokaler.

Kommunchef Lars-Göran Berg, säkerhetssamordnare Elisabet Niklasson och den person som kommer att samordna arbetet vid på boendet, höll i mötet. Cirka 20 personer från allmänheten var där. Högsäters GF fanns också på plats för att informera om deras integrationsarbete.

– Det var bra stämning. Det är klart att det hade varit bra om det hade varit fler, men det var sakliga frågor och återigen många som undrade vad de kunde göra för att ställa upp, säger Lars-Göran Berg.

Ett evakueringsboende är det första boende som personer på flykt kommer till när de anländer till Sverige. Syftet med boendet är att de ska få tak över huvudet och möjlighet att vila ut.

Vanligtvis är vistelsen på boendet kort, mellan en till sju dagar, i väntan på att bli registrerade vid Migrationsverket.

När personerna blir registrerade och får söka asyl ges de plats på ett asylboende, där vistelsen kan komma att bli betydligt längre.

Det var i onsdags, förra veckan, som Färgelanda kommun anordnade ett möte i församlingshemmet i Högsäter för att ge information om det evakueringsboende som ska öppna på orten. Cirka 30 personer kommer att tas emot i början av december i det före detta äldreboendet Tallbackens lokaler.

Kommunchef Lars-Göran Berg, säkerhetssamordnare Elisabet Niklasson och den person som kommer att samordna arbetet vid på boendet, höll i mötet. Cirka 20 personer från allmänheten var där. Högsäters GF fanns också på plats för att informera om deras integrationsarbete.

– Det var bra stämning. Det är klart att det hade varit bra om det hade varit fler, men det var sakliga frågor och återigen många som undrade vad de kunde göra för att ställa upp, säger Lars-Göran Berg.

Ett evakueringsboende är det första boende som personer på flykt kommer till när de anländer till Sverige. Syftet med boendet är att de ska få tak över huvudet och möjlighet att vila ut.

Vanligtvis är vistelsen på boendet kort, mellan en till sju dagar, i väntan på att bli registrerade vid Migrationsverket.

När personerna blir registrerade och får söka asyl ges de plats på ett asylboende, där vistelsen kan komma att bli betydligt längre.