2015-11-13 06:00

2015-11-13 06:56

Nya lokaler invigdes

DALS LÅNGED: Glass och lek när Enebackens förskola bredde ut sig

På torsdagen invigdes de två nya förskoleavdelningen på Enebackens förskola i Dals Långed. De yngsta eleverna flyttade in på Fjärilen och Trollsländan, men liten som stor fick möjligheten att provleka de nya lokalerna.

– Nu har vi byggt för framtiden, det känns jättebra, säger förskolechefen Susanne Kinhult.

Efter att de något äldre eleverna sjungit visor för full hals klippte Lena Grönlund (S), ordförande i utbildningsutskottet, bandet som satts upp mellan den gamla förskolebyggnaden och den nya tillbyggnaden. Därmed var det fritt fram att springa över till den andra sidan, äta glass och pröva leksakerna.

Även lärarna verkade nöjda med den nya byggnaden. Ljudnivån var nämligen behagligt låg tack vare det nya ljuddämpande golvet.

– Det har blivit jättefint, säger Lilian Johansson. Det är värme i golvet och den ljuddämpande mattan gör verkligen skillnad. Det är nästan så man smyger när man går in här trots att det inte behövs.

Förskolans tre avdelningar har nu blivit fem, och kapaciteten har ökat från 60 till 90 platser. På de två nya avdelningarna ska barn i åldrarna 1–3 vara, och på de övriga tre 3–5-åringar. Tidigare blandades barn i åldrarna 1–5.

– Jag tycker det är bättre med uppdelade åldrar, säger förskolläraren Katarina Gustafsson. Det är lättare att planera verksamheten och samlingarna.

– Nu har vi byggt för framtiden, det känns jättebra, säger förskolechefen Susanne Kinhult.

Efter att de något äldre eleverna sjungit visor för full hals klippte Lena Grönlund (S), ordförande i utbildningsutskottet, bandet som satts upp mellan den gamla förskolebyggnaden och den nya tillbyggnaden. Därmed var det fritt fram att springa över till den andra sidan, äta glass och pröva leksakerna.

Även lärarna verkade nöjda med den nya byggnaden. Ljudnivån var nämligen behagligt låg tack vare det nya ljuddämpande golvet.

– Det har blivit jättefint, säger Lilian Johansson. Det är värme i golvet och den ljuddämpande mattan gör verkligen skillnad. Det är nästan så man smyger när man går in här trots att det inte behövs.

Förskolans tre avdelningar har nu blivit fem, och kapaciteten har ökat från 60 till 90 platser. På de två nya avdelningarna ska barn i åldrarna 1–3 vara, och på de övriga tre 3–5-åringar. Tidigare blandades barn i åldrarna 1–5.

– Jag tycker det är bättre med uppdelade åldrar, säger förskolläraren Katarina Gustafsson. Det är lättare att planera verksamheten och samlingarna.