2015-11-12 16:43

2015-11-12 16:43

Åtalas för stöld av maskiner

BÄCKEFORS: Erkänner flera stölder, trafik- och narkotikabrott

Två män som misstänks ha stulit en traktor och en hjullastare från torvbrottet i Bäckefors åtalas nu för den stölden och ytterligare fem maskinstölder tillsammans med ytterligare en man.

Det handlar om traktor- och maskinstölder från framför allt Trollhätte- och Vänersborgsföretag. Männen har tagit lastbilar, dumprar, hjullastare och andra maskiner värda hundratusentals kronor styck.

En av männen, en 37-åring från Vänersborgs kommun, har enligt åklagaren deltagit i alla stölder och har också erkänt brott. Med sig har han haft två olika män som deltagit i några stölder var. Även de erkänner stölderna, eller omständigheterna kring dem.

En av männen, en 52-åring från Vargön, åtalas för ytterligare brott. Han ska den 19 oktober ha kört personbil med släp under påverkan av amfetamin. Bilens bromssystem var enligt åklagaren ”så defekt att fordonet blivit bromslöst”, något som mannen ska ha vetat om.

Färden slutade med att han körde på en 67-årig man i Brålanda, som fick tandskador, brutet nyckelben, brott på ena knäskålen, hjärnskakning och skrapsår på ben och huvud. Mannen åtalas därför för vållande till kroppsskada, ett brott som bedöms som grovt eftersom mannen under narkotikapåverkan kört en bil som han vetat varit i dåligt skick.

Den 52-årige mannen åtalas dessutom för ytterligare ett fall av narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. 37-åringen åtalas även han för två fall av olovlig körning i Vänersborg respektive Skara kommun.

Det handlar om traktor- och maskinstölder från framför allt Trollhätte- och Vänersborgsföretag. Männen har tagit lastbilar, dumprar, hjullastare och andra maskiner värda hundratusentals kronor styck.

En av männen, en 37-åring från Vänersborgs kommun, har enligt åklagaren deltagit i alla stölder och har också erkänt brott. Med sig har han haft två olika män som deltagit i några stölder var. Även de erkänner stölderna, eller omständigheterna kring dem.

En av männen, en 52-åring från Vargön, åtalas för ytterligare brott. Han ska den 19 oktober ha kört personbil med släp under påverkan av amfetamin. Bilens bromssystem var enligt åklagaren ”så defekt att fordonet blivit bromslöst”, något som mannen ska ha vetat om.

Färden slutade med att han körde på en 67-årig man i Brålanda, som fick tandskador, brutet nyckelben, brott på ena knäskålen, hjärnskakning och skrapsår på ben och huvud. Mannen åtalas därför för vållande till kroppsskada, ett brott som bedöms som grovt eftersom mannen under narkotikapåverkan kört en bil som han vetat varit i dåligt skick.

Den 52-årige mannen åtalas dessutom för ytterligare ett fall av narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. 37-åringen åtalas även han för två fall av olovlig körning i Vänersborg respektive Skara kommun.