2015-10-30 06:00

2015-10-30 06:00

Ja till ombygge

FÄRGELANDA: Delrenovering av Björnhuset

Kommunstyrelsen i Färgelanda kommun beslutade i onsdags att godkänna renoveringen av den del av Björnhuset som mejeriet Dalsspira ska hyra in sig i.

Beslutet togs med god marginal, tio röster mot tre, men det var inte en enig kommunstyrelse som fattade beslutet. Kristdemokraterna var inte på plats, och på nejsidan parkerade sig Moderaterna och Sverigedemokraterna. Båda partierna hänvisade till att det ännu inte finns något hyreskontrakt.

– Det som finns är en avsiktsförklaring, säger kommunstyrelsens ordförande Ulla Börjesson (S). Ett hyreskontrakt kan vi inte göra förrän efter ombyggnationen.

Beslutet togs med god marginal, tio röster mot tre, men det var inte en enig kommunstyrelse som fattade beslutet. Kristdemokraterna var inte på plats, och på nejsidan parkerade sig Moderaterna och Sverigedemokraterna. Båda partierna hänvisade till att det ännu inte finns något hyreskontrakt.

– Det som finns är en avsiktsförklaring, säger kommunstyrelsens ordförande Ulla Börjesson (S). Ett hyreskontrakt kan vi inte göra förrän efter ombyggnationen.